Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πότε και γιατί θα «ανέβουν» οι μετοχές στη Wall Street - Η κινητήριος δύναμη

Goldman Sachs: Πότε και γιατί θα «ανέβουν» οι μετοχές στη Wall Street - Η κινητήριος δύναμη
Κινητήρια δύναμη το ακαταμάχητο κίνητρο του κέρδους για τους μικροεπενδυτές

Τους λόγους για τους οποίους «βλέπει» εκρηκτική άνοδο το δ' τρίμηνο του 2021 στην αμερικανική χρηματαγορά αναφέρει με report της η Goldman Sachs.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής τράπεζας, οι «φόβοι» του Οκτωβρίου ξεπεράστηκαν: ο πληθωρισμός φαίνεται να σταθεροποιείται, η κρίση στην αγορά του real estate στην Κίνα εξομαλύνεται, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες διευθετούνται, η Covid είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ανάπτυξη, οι τιμές οδεύουν προς υψηλότερα επίπεδα κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά τα πιο «τεχνικά» διαπιστώνεται:

  • Μη συναισθηματική συστηματική αύξηση της μόχλευσης από CTAs και Venture Capitals, δεδομένης της μείωσης της μεταβλητότητας.
  • Μη συναισθηματική, συστηματική κάλυψη short θέσεων σε assets σταθερού εισοδήματος, π.χ. ομόλογα (τον τελευταίο μήνα πωλήθηκαν assets -540 δισεκατομμύρια δολάρια).
  • Έχουν αυξηθεί οι αγορές ιδίων μετοχών.
  • Οι τριμηνιαίες εισροές ιδίων κεφαλαίων δεν έχουν επιβραδυνθεί
  • Οι traders κατευθύνονται ξανά στις κυκλικές μετοχές.
  • Το 2022 φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο! Υπάρχει λοιπόν αυξανόμενο ενδιαφέρον να καλυφθούν τα κέρδη τώρα, στο δ’ τρίμηνο του 2021.
  • Οι εισροές στα ομόλογα σημειώνουν μεγάλη επιβράδυνση
  • Στο τέταρτο τρίμηνο, η Goldman Sachs υπολογίζει αγορές ιδίων μετοχών +230 δισ. δολ., ποσό το οποίο αναλύεται σε +70 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο και +160 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Στο σύνολό τους, σύμφωνα με την τράπεζα, οι αγορές ιδίων κεφαλαίων θα φτάσουν το 2021 τα 887 δισεκ. δολάρια.



Εισροές


Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αγορές ιδίων μετοχών που θα κάνουν… παιχνίδι στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά και οι μικροπενδυτές.
Ρεκόρ θα σημειώσουν και οι εισροές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs.
Όπως σημειώνεται, μέχρι τώρα το 2021 οι εισροές ιδίων κεφαλαίων έχουν ξεπεράσει τα +774,50 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για εισροές αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για το 2021, όπερ σημαίνει +4,10 δισεκατομμύρια δολάρια ζήτησης εκ μέρους των μικροεπενδυτών.

Σύμφωνα δε με την αμερικανική τράπεζα, αυτές οι εισροές δεν θα επιβραδυνθούν – τουναντίον, μετοχές αξίας 8 δισ. δολαρίων θα τύχουν διαπραγμάτευσης τις υπόλοιπες 42,50 ημέρες που απομένουν για να κλείσει χρηματιστηριακά το 2021.
Οι δε εισροές ομολόγων έφτασαν στο μηδέν αυτήν την εβδομάδα, άρα ο κόσμος γυρνά την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια και αναζητά αποδόσεις.

Τέλος, εποχικοί παράγοντες ενισχύουν το σενάριο της ανόδου, που αναμένεται σύμφωνα με την Goldman Sachs να ξεκινήσει πριν από το τέλος του Οκτωβρίου.
Ημέρα κλειδί ήταν η 8η Οκτωβρίου.

Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σε σχέση με τους μικρομετόχους την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2021.

Οι μετοχές με τον μεγαλύτερο συνολικό όγκο συναλλαγών στις 6 Οκτωβρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης