Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βank of America: Πτώση το γ' τρίμηνο του 2021 αλλά και νέα ύψη για τα ΕPS στις αγορές το 2022

Βank of America: Πτώση το γ' τρίμηνο του 2021 αλλά και νέα ύψη για τα ΕPS στις αγορές το 2022
Οι τρέχουσες δυσκολίες δεν θα διαρκέσουν πέρα από το τέλος του 2021, αναφέρει η BofA
Σχετικά Άρθρα

Νέα ύψη για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στις αγορές το 2022 αλλά «άσχημο» γ' τρίμηνο το 2021 «βλέπει» σύμφωνα με εκτίμησή της η Bank of America Merrill Lynch.
Πιο συγκεκριμένα, η τρέχουσα εβδομάδα για τον δείκτη S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου είναι εβδομάδα αποτελεσμάτων.
Ύστερα από ένα εξωπραγματικό β’ τρίμηνο, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το γ’ τρίμηνο αναμένεται να περιοριστούν κατά 3%, στα 49,06 δολ. (+27% σε ετήσια βάση): συνήθως, στο αντίστοιχο τρίμηνο, μειώνονται κατά 4%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ο ρυθμός ανάπτυξης της τελευταίας διετίας μειώθηκε απότομα στο +16% από +27% το β’ τρίμηνο, λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης - γεγονότα που οφείλονται στην παράλλαξη Delta.
Ως εκ τούτου υντρέχουν λόγοι ώστε οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί, 
Σύμφωνα με την BofA, τα κέρδη θα συμβαδίσουν με τις εκτιμήσεις, ενώ η αμερικανική τράπεζα αναθεωρεί τις προβλέψεις της επί τα χείρω κατά 2 δολ. σε ό,τι αφορά τα EPS του γ’ τριμήνου 2021 (στα 49 δολ.) και κατά 1 δολ. αναφορικά με τα κέρδη του δ’ τριμήνου 2021.
Στο αντίποδα, το 2022 τα EPS αναμένεται να αναθεωρηθούν επί τα χείρω.
1_133.JPG
Στο μεταξύ, αρκετές εταιρείες απηύθυναν πρόσφατα προειδοποιήσεις, αναφορικά με τους Καταναλωτές, τις Πρώτες Ύλες και τη Βιομηχανία, εν μέσω ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Το γ’ τρίμηνο του 2021 «παρείχε» τον υψηλότερο αριθμό «profit warnings», μετά το δ’ τρίμηνο του 2015 και το α’ τρίμηνο του 2019.
Σε αυτά τα τρίμηνα, τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς κατά 0,6% και 4,9%, αντίστοιχα, αλλά τα επόμενα τρίμηνα κέρδη αναθεωρήθηκαν κατά 9,3% και 2,2%.
2_124.JPG
Τα ζητήματα των αλυσίδων εφοδιασμού γίνονται χειρότερα

Οι αναφορές για «πληθωρισμό» ξεπέρασαν τα επίπεδα του α’ τριμήνου σημειώνοντας ρεκόρ, με βάση την ανάλυση της ομάδας BofA Predictive Analytics.
Σε ετήσια βάση, οι αναφορές «πληθωρισμού» αυξήθηκαν περισσότερο από 900% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την αύξηση που «είδαμε» το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα προβλήματα που σχετίζονται με τις αλυσίδες εφοδιασμού επιδεινώθηκαν - οι ειδήσεις για την «αλυσίδα εφοδιασμού» αυξήθηκαν κατά 74% έναντι του β’ τριμήνου, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τα ναύλα από την Κίνα αυξήθηκαν επίσης κατά 20%.
3_86.JPG
Νέα κορυφή το 2022

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις, η BofA υποστηρίζει ότι η αγορά «δείχνει» πτώση 70 μονάδων βάσης στα καθαρά περιθώρια (πρώην Fins), σε 12,0% το γ’ τρίμηνο του, κάτι που πιστεύουμε ότι αντανακλά κάποιο συντηρητισμό.
Ωστόσο, αναμένει ότι η συμπίεση του περιθωρίου θα σταματήσει εκεί – ενώ το 2022 θα σημειωθούν νέα υψηλά…
Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα περιθώρια κέρδους θα φτάσουν σε νέα υψηλά επίπεδα σε 4 από τους 10 τομείς, εξαιρουμένων του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Οι τρέχουσες δυσκολίες δεν θα διαρκέσουν πέρα από το τέλος του 2021.
«Οι αναλυτές έχουν υποτιμούν σταθερά τα περιθώρια τα τελευταία πέντε τρίμηνα, αλλά δεδομένου του επιδεινωμένου μακροοικονομικού περιβάλλοντος για τα εταιρικά κέρδη δεν αναμένουμε να επαναληφθούν οι μεγάλοι ρυθμοί κέρδους στο γ’ τρίμηνο του 2021» καταλήγει η BofA.
4_74.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης