Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σταθεροποίηση και άνοδος στις αγορές - Γιατί το ράλι πρόκειται να ξαναρχίσει

Nomura: Σταθεροποίηση και άνοδος στις αγορές - Γιατί το ράλι πρόκειται να ξαναρχίσει
Για άνοδο κάνει λόγο ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura
Σχετικά Άρθρα

Για άνοδο, εκ νέου, των αγορών κάνει λόγο στην τελευταία ανάλυσή του ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura, αφού πρώτα προβαίνει σε σχολιασμό των πρόσφατων πεπραγμένων της Fed.
Όπως επισημαίνει, στο τέλος, παρά τη -σε γενικές γραμμές- απροσδόκητη αλλαγή στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, της οποίας οι τελείες του πληθωρισμού (dots) αναμένεται να «ανηφορίσουν» το 2022, και όχι το 2023, το αποτέλεσμα δεν θύμιζε σε τίποτε τα… γεράκια της νομισματικής πολιτικής που, σύμφωνα με τη Nomura, θα μπορούσαν να κάνουν τις αγορές να κατρακυλήσουν.
Παρ’ όλα αυτά, ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος θεωρεί πως η «έκπληξη» της Fed δεν είναι ακόμη… ορατή και πως θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολιτικές σύσφιξης που θα επηρεάσουν την επενδυτική κοινότητα για τους εξής λόγους:

α)Τον Νοέμβριο θα αρχίσει η μείωση του ρυθμού αγοράς των ομολόγων

β)Το tapering αναμένεται να σταματήσει στα μέσα του 2022, όπερ σημαίνει σταδιακός περιορισμός του QE στο ύψος των 10 δισεκ. δολ. τον μήνα

γ)Εκτιμάται πως θα υπάρξουν περί τις 6 αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το 2024.

δ)Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο γεγονός πως πρόεδρος της Fed Powell διαχωρίζει τον «δρόμο» της μείωσης από την έναρξη της αύξησης των επιτοκίων.

Ήπια έκπληξη

Σε κάθε περίπτωση, η Nomura χαρακτηρίζει τις «διακηρύξεις» της Fed ήπια έκπληξη που διασφάλισαν τη μη πρόκληση κάποιου δυσάρεστου συμβάντος.
Έτσι, με την ακύρωση ενός πρωταρχικού καταλύτη ο οποίος θα μπορούσε επί μακρόν να αυξήσει τη μεταβλητότητα, η Nomura επισημαίνει ότι τα πρόσφατα «κλεισίματα» στις αγορές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανόδου του δείκτη φόβου.
Ωστόσο, σε μια αξιοσημείωτη απόκλιση από αυτή την αρνητική «συγκομιδή» μεταβλητότητας, μια μικρή θετική εξέλιξη που παρατηρήθηκε από τη Nomura είναι ότι τα put options στον S&P 500 παρουσιάζουν ανάφλεξη, με τον οίκο να τα βλέπει τώρα στον δείκτη λίγο κάτω από τα ιστορικά υψηλά.
Επιπλέον, η Nomura συνεχίζει να «βλέπει» περισσότερα κέρδη στις θέσεις «long vol», με το καθαρό Vega την περασμένη εβδομάδα να έχει μειωθεί κατά 8,1 mm, καθώς οι traders κέρδισαν στην άνοδο της μεταβλητότητας.
Ενδιαφέρον προκάλεσε η εμφάνιση τριών ακριβοθώρητων αγοραστών, οι οποίοι διαπραγματεύθηκαν 3 μεγάλα SPY Call Spreads, δημιουργώντας Delta 1 δισεκ. δολ.
vol_levels_cme.png
Βullish «εκφράσεις»

Στο μεταξύ, υπήρξαν αρκετές bullish «εκφράσεις» και, παρά την επιστροφή διάσπαρτων ανοδικών ροών, η Nomura εξακολουθεί να σημειώνει ότι υπάρχει πολύ άγχος στον χώρο της μεταβλητότητας.
Κοιτάζοντας αυτό το τελευταίο μενού ροής, ο αναλυτής της Nomura McElligott σημειώνει ότι το συμπέρασμα εδώ είναι ότι «βλέπουμε» κάποια ομαλοποίηση σε επιλεγμένους δείκτες.
Πράγματι, σύμφωνα με την πρόσφατη προειδοποίηση του McElligott, το μοντέλο vol-control επιφυλάσσει πολλές πωλήσεις, με χρεόγραφα ύψους 9,8 δισεκ. δολ. να αλλάζουν χέρια στον S&P 500 στις 22 Σεπτεμβρίου, αυξάνοντας τις συνολικές πωλήσεις στα 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
Ωστόσο, ενώ οι ροές του rebalancing παραμένουν μια bearish ανησυχία, το Gamma γίνεται ολοένα και πιο ευνοϊκό.
Αυτοί λοιπόν η ομαλοποίηση του Gamma, σύμφωνα με τη Nomura, σημαίνει ένα πράγμα: «σταθερότητα τώρα, ράλι αργότερα» καθώς οι τιμές των μετοχών συνεχίζουν να αυξάνονται και ο θετικός κύκλος ανατροφοδότησης αναδύεται με την επανέναρξη της διαδικασίας σταθεροποίησης του long gamma…
Κάπως έτσι το αργό, σταθερό και ατελείωτο meltup επιστρέφει.
daily_to_buy.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης