Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ευκαιρία για αγορές στην πτώση - Στις 4.700 μονάδες ο δείκτης S&P 500 ή +8% έως το τέλος του 2021

JP Morgan: Ευκαιρία για αγορές στην πτώση - Στις 4.700 μονάδες ο δείκτης S&P 500 ή +8% έως το τέλος του 2021
Η JP Morgan παραμένει bullish για τις μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Παρά το selloff της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου λόγω της Evergrande, η JP Morgan δεν ανησυχεί, παραμένοντας αισιόδοξη για το άμεσο μέλλον της Wall Street.
Mάλιστα, αναθεωρεί επί τα βελτίω την τιμή στόχο για τον δείκτη S&P 500 στις 4.700 μονάδες, ήτοι αύξηση +8%.
H τράπεζα παραμένει bullish για τις μετοχές, θεωρώντας πως η ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης είναι και πρόωρη και υπερβολική.
Πιο συγκεκριμένα, εξαιρετική ευκαιρία για αγορές στην πτώση χαρακτηρίζει το τρέχον selloff, που προκλήθηκε από τον αναβρασμό που επέφερε ο κίνδυνος χρεοκοπίας του κινεζικού κολοσσού ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, η JP Morgan.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της τράπεζας Marco Kolanovic, το bull run θα συνεχιστεί παρά τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα φτάσει στις 4.700 μέχρι το τέλος του έτους, όπερ σημαίνει αύξηση +8% από το κλείσιμο της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, στις 4.357,73 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο των αθετήσεων πληρωμών της Evergrande οι μετοχές κατρακύλησαν παγκοσμίως.
Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 614,41 μονάδες ή -1,78% και έκλεισε στις 33.970,47 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε 75,26 μονάδες ή -1,70% στις 4.357,73 μονάδες.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του δείκτη από τον Μάιο.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 330,06 μονάδες ή -2,19% στις 14.713,90 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης φόβου, ύστερα από μήνες ατονίας, αυξήθηκε 5 μονάδες, ενώ τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στο τι θα πει η Fed…

Τεχνικές ροές

Πού, όμως, βασίζει την αισιοδοξία της η JP Morgan;
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, το selloff της Δευτέρας «προήλθε κυρίως από τεχνικές ροές πωλήσεων... σε περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας και υπερβολικής αντίδρασης των traders ενόψει προφανών και απτών κινδύνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η θεμελιώδης εκτίμησή μας παραμένει αμετάβλητη. Το selloff είναι ευκαιρία να αγοράσουμε στην πτώση.
Παραμένουμε θετικοί ως προς τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο ενώ την περασμένη εβδομάδα αναβαθμίσαμε την τιμή στόχο για τον S&P 500, λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες για επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς την εξασθένηση του κύματος των κρουσμάτων της παράλλαξης Delta».

Πολύ μεγάλη για να αποτύχει

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως και η προσέγγιση της Goldman Sachs δεν είναι αρνητική για τις αγορές, δεδομένου ότι η Evergrande θεωρείται πολύ μεγάλη για να αποτύχει (too big to fail).
Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων είναι τεράστια και η λειτουργία της είναι πολύπλοκη, με πάνω από 200 υπεράκτιες εταιρείες και περίπου 2.000 θυγατρικές.
Οι 123.000 υπάλληλοί της και 3,8 εκατομμύρια συνεργάτες της αποτελούν ένα δυναμικό κλάσμα σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού της Κίνας.
Έτσι, καταλήγει η Goldman Sachs, εντέλει η Evergrande θα δεχθεί τη βοήθεια της κυβέρνησης, καθώς μάλιστα το αποτύπωμα της εταιρείας στην κινεζική οικονομία είναι σημαντικό - αν και διαχειρίσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης