Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Αναβάθμισε σε Caa1 το rating της Ιntralot, σταθερό το outlook - Επιβεβαίωση BN

tags :
Moody’s: Αναβάθμισε σε Caa1 το rating της Ιntralot, σταθερό το outlook - Επιβεβαίωση BN
Επιβεβαίωση BN για αναβάθμιση της Intralot από τη Moody's
Σχετικά Άρθρα

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σήμερα 9/9 την Intralot σε Caa1, με σταθερό το outlook, επιβεβαιώνοντας το bankingnews.gr
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε τις αξιολογήσεις της Intralot SA («Intralot»), συμπεριλαμβανομένων της εταιρικής «οικογενειακής» βαθμολογίας από Ca («CFR») σε Caa1, της πιθανότητας χρεοκοπίας («PDR») Caa1-PD από Ca-PD και της πιστοληπτικής ικανότητας από Ca σε Caa2 των εγγυημένων senior ομολόγων της.
Η Moody’s μετέβαλε επίσης και το Outlook σε σταθερό.
Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τον οίκο, ανακλά την πρόσφατη προσπάθεια κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, η οποία μειώνει το χρέος κατά 165 εκατομμύρια ευρώ και τους τόκους κατά περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.
Στις 5 Αυγούστου 2021, η εταιρεία, όπως αναφέρει η Μοοdy’s, ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 242 εκατομμυρίων δολαρίων
Παράλληλα, ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του 34,27% των έμμεσων μετοχών της Intralot Inc στους κατόχους των υφιστάμενων senior μη εξασφαλισμένων ομολόγων μέχρι το 2024 που συμμετείχαν στην ανταλλαγή.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, αποτελούν απόδειξη θετικής τροχιάς σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρείας τους τελευταίους έξι έως εννέα μήνες, μετά και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, η Moody's βλέπει θετικά τη σημαντική έκθεση της εταιρείας στις ΗΠΑ, η οποία αποφέρει κέρδη και παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.
Ωστόσο, η βαθμολογία παραμένει χαμηλή, λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τις μέλλουσες ταμειακές ροές από τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ,
Επιπλέον, οι ενοποιημένοι δείκτες ρευστότητάς παραμένουν αδύναμοι.
Σύμφωνα με τη Moody’s, η Ιntralot δεν θα επιστρέψει σε θετικές ταμειακές ροές πριν από το 2023.
Η κάλυψη τόκων, παρά τη μείωση του χρέους, προβλέπεται επίσης από τον Moody's να παραμείνει αδύναμη σε περίπου 0,5x EBIT/έξοδα τόκων.
Η υποβάθμιση είναι απίθανη στο άμεσο μέλλον, δεδομένης της πρόσφατης αναδιάρθρωσης του χρέους και της βελτίωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσης, αλλά θα μπορούσε να συμβεί εάν υπάρξουν στοιχεία ότι παρόλα αυτά, απαιτείται περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους. 

Ρευστότητα

Η Moody's θεωρεί επαρκή τη ρευστότητα της Intralot. 
Η εταιρεία είχε 91 εκατ.α ευρώ σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα οποία περιλαμβάνουν 22 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο Intralot Inc και δεν υπάρχουν σημαντικές λήξεις χρέους πριν από τον Σεπτέμβριο του 2024.
Ως εκ τούτου, η Moody's εκτιμά ότι η εξυπηρέτηση των SUNs του 2024 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των μετρητών. μεταδόθηκε στην Intralot Global Holdings BV, η οποία επιτρέπεται από την τεκμηρίωση των PIK του 2025 και υπόκειται σε καθαρή δοκιμή μόχλευσης 3,75x και δοκιμή ελάχιστης ρευστότητας 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Intralot SA έχει επίσης πρόσβαση σε μια εναλλακτική πηγή ρευστότητας χάρη στην επιλογή διανομής, η οποία συμφωνήθηκε με τους μετόχους μειοψηφίας της Intralot Inc. Η Intralot SA μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου με ιδιοκτησία μόνο 30% και ως εκ τούτου η Moody's εκτιμά ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 150-250 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από την πώληση του 35% της θυγατρικής της στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης