Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Το ράλι στη Wall Street μπορεί να μην τελειώσει τώρα, αλλά θα τελειώσει άσχημα

Bank of America: Το ράλι στη Wall Street μπορεί να μην τελειώσει τώρα, αλλά θα τελειώσει άσχημα
Κέρδη μόλις +2% «βλέπει» για τον δείκτη S&P 500 το 2022 η Bank of America
Σχετικά Άρθρα

Άκρως απαισιόδοξη είναι η Bank of America σε ό,τι αφορά το μέλλον στις αγορές και στη Wall Street ειδικότερα, για το μακροπρόθεσμο μέλλον.
Μάλιστα, προειδοποιεί τους επενδυτές να μην καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και να είναι επιφυλακτικοί.
Πιο συγκεκριμένα, η BofA αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την πορεία του δείκτη του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, που «βλέπει» ότι τελικά δεν θα «πέσει» στις 3.800 το 2021, αλλά θα κλείσει τη χρονιά στις 4.250 μονάδες.
Παρ’ όλα αυτά, η τράπεζα δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την επιφυλακτικότητά της απέναντι στις μετοχές των ΗΠΑ, καθώς, όπως είναι εύληπτο, η νέα εκτίμηση συνεπάγεται πτώση 6% για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ η τιμή στόχος για το επόμενο έτος, δηλαδή οι 4.600 μονάδες, αντιπροσωπεύουν κέρδη μόλις 2%.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών αφήνει την αγορά ευάλωτη σε αρνητικά σοκ, ενώ το αυξανόμενο κόστος μισθών και εισροών απειλεί τα περιθώρια κέρδους για την εταιρική Αμερική.
fgdsgdsf.JPG
Σε αυτό το πλαίσιο, παρά την επέκταση του ισολογισμού της Federal Reserve, γεγονός που εξηγεί τις αποτιμήσεις στην αγορά την τελευταία δεκαετία, το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας να περιορίσει τη νομισματική της στήριξη δεν φέρνει καμία ανατροπή, επισημαίνει η BofA.
«Λίγα πράγματα μπορούν να μας ενθουσιάσουν.
Και όλο αυτό που συμβαίνει, δηλαδή το ράλι, μπορεί να μην τελειώσει τώρα, αλλά θα τελειώσει άσχημα» υποστηρίζουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου.
Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 το 2021 έχει σημειώσει αύξηση +20%, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.
Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές προσπαθούν τώρα να αυξήσουν τις τιμές στόχους για να καλύψουν την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης