Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι μικρομέτοχοι ελέγχουν τις αγορές - Στα 700 δισ. δολ. οι εισροές τους

JP Morgan: Οι μικρομέτοχοι ελέγχουν τις αγορές - Στα 700 δισ. δολ. οι εισροές τους
Οι εισροές κεφαλαίων, τις οποίες οι αναλυτές θεωρούν έναν ακόμη δείκτη για τη λιανική ζήτηση, έχουν ξεπεράσει τα 689 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής

H συμμετοχή ρεκόρ των μικροεπενδυτών στις παγκόσμιες αγορές βοήθησε ειδικά τις αμερικανικές μετοχές να φτάσουν σε νέα υψηλά τους θερινούς μήνες, ενώ παράλληλα υπήρξαν η κυρίαρχη δύναμη, που ενεργοποίησε ένα αμείλικτο ράλι, σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan.
Οι καθαρές αγορές μετοχών και ETFs από τους Αμερικανούς αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ το καλοκαίρι, έπειτα από σημαντικές εισροές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με έναν δείκτη της τράπεζας που επικεντρώνεται στη… λιανική.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_9420fca0-0c8b-11ec-8a8d-07fa280e3dd6-standard.png
Ο δείκτης S&P 500 το 2021 έχει αυξηθεί κατά 20%.
«Όσο συνεχίζεται αυτή η ροή εκ μέρους της λιανικής, η αγορά μετοχών θα συνεχίσει να ανεβαίνει», δήλωσε ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, αναλυτής της JP Morgan.
«Εάν αυτή η ροή σταματήσει και αρχίσουμε να βλέπουμε σημαντικές εκροές -ιδίως στα ETF- τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την αγορά, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η στάση των λιανικών επενδυτών αλλάζει» πρόσθεσε.
Οι εισροές κεφαλαίων, τις οποίες οι αναλυτές θεωρούν έναν ακόμη δείκτη για τη λιανική ζήτηση, έχουν ξεπεράσει τα 689 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, του 2017.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_d0abfd90-0c8c-11ec-bd7f-eb7ab7b949d1-standard.png

Υπενθυμίζεται ότι οι daytraders τράβηξαν την προσοχή των mainstream media στις αρχές του τρέχοντος έτους όταν χιλιάδες, οργανωμένοι μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Reddit, αύξησαν τις τιμές των μετοχών, όπως της GameStop και της AMC Entertainment.
Η φρενίτιδα γύρω από αυτές τις λεγόμενες meme stocks προκάλεσε αύξηση στον όγκο συναλλαγών, ενώ ταυτόχρονα το ποσό των μετρητών που εισρέουν στις αγορές από τους ιδιώτες επενδυτές έφτασε στο αποκορύφωμά του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στοιχεία της JPMorgan.
«Αν μη τι άλλο, αυτή η ροή λιανικής έχει επιταχυνθεί.
Μοιάζει περισσότερο με melt up», αναφέρει η JP Morgan. «Ωστόσο, το πρόβλημα με τα melt ups είναι ότι δεν συνεχίζονται ες αεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης