Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τα συνταξιοδοτικά ταμεία στις ΗΠΑ θα πουλήσουν μετοχές 13 δισ. δολ.

Goldman Sachs: Τα συνταξιοδοτικά ταμεία στις ΗΠΑ θα πουλήσουν μετοχές 13 δισ. δολ.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακατανομή κεφαλαίων

Με δύο ημέρες να απομένουν μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακατανομή κεφαλαίων αλλά και στο rebalancing που θα επιχειρήσεων τα μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία, σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις τους στις αγορές.
Παρότι λοιπόν ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού δεν χαρακτηρίζεται από αποσύνδεση σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα, η Goldman Sachs ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναμένεται να πωλήσουν μετοχές αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεδομένων των κινήσεων στις οποίες έχουν επιδοθεί οι επενδυτές.
Η τράπεζα υπολογίζει ότι το ranking των πωλήσεων βρίσκεται στο 31ο εκατοστημόριο μεταξύ των εκτιμήσεων αγοράς και πώλησης σε όρους δολαρίου.
Αυτό πέφτει πολύ κάτω από τον μέσο όρο για την τριετία – δηλαδή οι μετοχές που υπόκεινται σε rebalancing συνήθως αγγίζουν τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μερικά ακόμη διαγράμματα από την Goldman Sachs δείχνουν την ισοσταθμισμένη μέση αναμενόμενη απόδοση των περιουσιακών στοιχείων - αυτά παρουσιάζουν σταθερή μείωση...

... και εδώ είναι ένα στιγμιότυπο αντιπροσωπευτικών χαρτοφυλακίων συνταξιοδοτικών εταιρικών και δημόσιων παροχών:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης