Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ταβάνι και πτώση στη Wall Street ή νέα ιστορικά υψηλά; - Τα σενάρια

Goldman Sachs: Ταβάνι και πτώση στη Wall Street ή νέα ιστορικά υψηλά; - Τα σενάρια
H Goldman Sach παραθέτει ένα bullish και ένα bearish σενάριο
Σχετικά Άρθρα

Στο τελευταίο της report σε σχέση με τις αγορές, η Goldman Sachs έκανε μνεία στις θερινές χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, με τους όγκους συναλλαγών να έχουν πιάσει… πάτο, αλλά και με τη μεταβλητότητα, δηλαδή τον δείκτη VIX του δείκτη S&P 500, να παρουσιάζει μονοψήφια νούμερα.
Δεδομένης της έλλειψης δράσης, η αμερικανική τράπεζα προβαίνει σε εκτιμήσεις για το πού πρόκειται να κατευθυνθεί η αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, παραθέτει ένα bullish και ένα bearish σενάριο.

Τα σενάρια

Bullish: Oι Κινέζοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προέβησαν σε στροφή που μπορεί να μετακινήσει κεφάλαια προς άλλες επικράτειες.
Σημειωτέον, οι αναδυόμενες αγορές είναι «περίπλοκες».
Κάπως έτσι, όταν απορροφάται κεφάλαιο από οπουδήποτε αλλού και τοποθετείται σε ένα μέρος, δημιουργούνται φούσκες, π.χ. Wall Street.
Bearish: Ζούμε σε μια εποχή απεριόριστης κυβερνητικής πολιτικής στήριξης.
Από τον Μάρτιο του 2020, o ισολογισμός της Fed έχει διπλασιαστεί, επεκτεινόμενος κατά 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Με τη FOMC να πλησιάζει προς την απόφαση μείωσης του QE και τις δημοσιονομικές απαιτήσεις να περιπλέκονται, είναι δίκαιο να υποστηριχθεί ότι τα μέτρα στήριξης θα αρχίσουν σταδιακά να αίρονται.
Στο πλαίσιο αποτίμησης των επενδυτικών συναισθημάτων, δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ομαλή μετάβαση.

Παράμετροι

Στη συνέχεια, η Goldman Sachs μοιράζεται κάποια συμπεράσματα, βάσει ενός υπολογιστικού μοντέλου που χρησιμοποιεί.

1)Ο μεγαλύτερος επενδυτής στον πλανήτη Γη είναι το λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ, το οποίο… κατηφορίζει, καθώς οι μικροεπενδυτές πληθαίνουν…

2)Δύο πράγματα προκαλούν σημαντική καμπή στις αγορές: μια απότομη αλλαγή πολιτικής, μια ακραία μετατόπιση της ροής των κεφαλαίων

3)Πριν από την κρίση, ο λόγος των συμμετοχών αμοιβαίων κεφαλαίων που είναι συνδεδεμένα με σταθερά εισοδήματα προς τους ισολογισμούς των dealer ήταν 3: 1.
Τώρα, είναι σχεδόν 8: 1.
Στο τέλος του περασμένου έτους, ο λόγος αυτός ήταν ... 12:1.

4)Τα ελλείμματα πλέον «κοστίζουν» λιγότερο, καθώς η χρηματοδότηση είναι φθηνή.
Σε αυτό το κλίμα, η συζήτηση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού μάλλον θα καθυστερήσει.

5)Εμπορεύματα: Το GIR δημοσίευσε ένα καλά αιτιολογημένο σημείωμα που αξιολογούσε το τρέχον τοπίο. Οι τάσεις στα μίκρο είναι πιθανό να αναλάβουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη δυναμική των τιμών των βασικών προϊόντων.

6)Καταναλωτική εμπιστοσύνη: Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτά τα διαγράμματα, αν κοιτάξετε τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν της περασμένης εβδομάδας, είναι ολοφάνερο ότι οι πολίτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το αυξημένο κόστος ζωής. Σχεδόν το 70% της οικονομίας των ΗΠΑ καθοδηγείται από τον καταναλωτή, οπότε αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως επιβράδυνση…
TP2.jpg
7) Δεν είναι μυστικό ότι ο λόγος κεφαλαιακής αξίας της αγοράς μετοχών προς το ΑΕΠ είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ήταν κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας (σκούρο μπλε γραμμή). Ενώ αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, η Goldman Sachs σημειώνει ότι η αναλογία των εταιρικών κερδών των ΗΠΑ προς το ΑΕΠ φαίνεται υγιής (γαλάζια γραμμή)
TP4.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης