Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 80 δολάρια βλέπει το πετρέλαιο έως το τέλος του έτους η Goldman Sachs

Στα 80 δολάρια βλέπει το πετρέλαιο έως το τέλος του έτους η Goldman Sachs
Τα βασικά commodities βασίζονται σε επίπεδα ζήτησης και όχι σε ρυθμούς ανάπτυξης
Να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αναμένει για το πετρέλαιο η Goldmn Sachs, καθώς μετά την πρόσφατη αδυναμία που εμφάνισε, οι βασικές αγορές παραμένουν ελλειμματικές με τα αποθέματα πετρελαίου και βασικών μετάλλων συνεχίζουν να πέφτουν απότομα.
Μάλιστα, η Goldman Sachs αποδίδει την πρόσφατη αδυναμία του πετρελαίου στην αναταραχή της ζήτησης λόγω πληθωρισμού, στις ανησυχίες για την παράλλαξη Delta και την πολιτική της Κίνας.
Όλα αυτά δημιούργησαν πιέσεις στην αγορά εμπορευμάτων, οδηγώντας σε χαμηλότερες τιμές σχεδόν όλα.
Επιπλέον, "οι βασικές αγορές παραμένουν ελλειμματικές με τα αποθέματα πετρελαίου και βασικών μετάλλων συνεχίζουν να πέφτουν απότομα".
Και όπως επισημαίνει η Goldman τα βασικά commodities βασίζονται σε επίπεδα ζήτησης και όχι σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Τι θα συμβεί στην πορεία;

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ενώ η ρευστότητα θα παραμείνει χαμηλή και η τάση δεν είναι φίλη μας αυτή τη στιγμή, "η πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων - θα ξεπεράσει τις μακροοικονομικές τάσεις καθώς προχωράμε προς το φθινόπωρο, ωθώντας πολλές αγορές όπως το πετρέλαιο και τα βασικά μέταλλα σε νέες υψηλά του κύκλου".
Έτσι, η Goldman συντηρεί την θετική της στάση για τα εμπορεύματα, ακόμη και σε εκείνες τις αγορές όπως ο χάλυβας και το σιδηρομετάλλευμα όπου οι βασικές βάσεις έχουν αποδυναμωθεί.

Μικρό το pullback

Ενώ η ζήτηση για πετρέλαιο έχει σαφώς αποδυναμωθεί στην Ασία, έχει αποδυναμωθεί λιγότερο από ό, τι περιμέναμε αναφέρει η Goldman Sachs.
Επιπλέον, η ζήτηση τόσο για τα βασικά μέταλλα όσο και για τη γεωργία παραμένει ισχυρή.
Παρόλο που η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού έχει εκπλήξει προς τα πάνω πρόσφατα, οι βασικές αγορές παραμένουν ελλειμματικές με τα αποθέματα πετρελαίου και βασικών μετάλλων να συνεχίζουν να μειώνονται απότομα.
Ενώ η κορυφαία ανάπτυξη είναι σαφώς πίσω μας, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα βασικά προϊόντα βασίζονται σε επίπεδα ζήτησης και όχι σε ρυθμούς ανάπτυξης και μόλις περάσουμε από αυτήν την παραλλαγή Delta τα επίπεδα ζήτησης πετρελαίου θα πρέπει να ανακάμψουν στο τέλος του έτους, αναφέρει η Goldman Sachs.
Συνεπώς, διατηρεί τους στόχους της για τιμές 80 δολάρια το βαρέλι για το πετρέλαιο, στο τέλος του έτους, από τα επίπεδα των 65 δολαρίων σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης