Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπάρχει κάτι περίεργο στο συνεχές ράλι στις μετοχές – Έρχεται υψηλή αστάθεια και Crash 1987

Goldman Sachs: Υπάρχει κάτι περίεργο στο συνεχές ράλι στις μετοχές – Έρχεται υψηλή αστάθεια και Crash 1987
Αυτό σημαίνει ότι, θα δούμε το εξής φαινόμενο το επόμενο διάστημα, οι μετοχές μπορεί να κινούνται υψηλότερα αλλά με όλο και χαμηλότερους όγκους αυτό είναι σημάδι ότι ετοιμάζονται για  κραχ.
Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εμφανίζεται μπερδεμένη.
Υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτό το συνεχές ράλι, όπου εμφανίζονται αγοραστές ακόμη και μετά από πτώση 2%.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 προσεγγίζει ξανά τα υψηλά επίπεδα, ωστόσο η πώληση μετοχών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ώθησε το VIX πάνω από τις 20 μονάδες.
Όπως παρατηρεί ο αναλυτής παραγώγων της Goldman Sachs Rocky Fishman, το 2021, ήταν ένα εξαιρετικά «δύσκολο περιβάλλον» για αντιστάθμιση, διότι εκτός από το αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου, συνέβη και κάτι άλλο, κάθε μέρα από τον Οκτώβριο 2020 ο S&P έκλεινε ανά δίμηνο υψηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά.

Τι περιμένει η αγορά;

Κατά την Goldman Sachs αναμένει ότι η αστάθεια θα αυξηθεί απότομα.
Από το 1940, οι μόνες φορές που ο S&P 500 είχε χαμηλή μεταβλητότητα και ο δείκτης φόβου VIX κινήθηκε πάνω από τις 26 μονάδες για ένα ολόκληρο έτος ήταν στην εποχή του κραχ του 1987, το GFC και την κρίση του κορωνοϊού.
Αυτό σημαίνει ότι, θα δούμε το εξής φαινόμενο το επόμενο διάστημα, οι μετοχές μπορεί να κινούνται υψηλότερα αλλά με όλο και χαμηλότερους όγκους αυτό είναι σημάδι ότι ετοιμάζονται για κραχ.
Όχι ότι θα συμβεί απαραίτητα, σύμφωνα με την Goldman, αλλά αυτό δείχνει το παρελθόν.
Καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα και την πολιτική της FED αλλά και την πορεία του Covid 19 η μεγάλη αστάθεια θα είναι το γνώρισμα των μετοχικών αγορών το επόμενο διάστημα.

Ο ρόλος των μικροεπενδυτών

Ο ρόλος των μικροεπενδυτών στην Wall Street έχει αυξηθεί σημαντικά.
Μεμονωμένοι επενδυτές αντιπροσώπευαν το 55% των μετοχών και των συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης ETF που διαπραγματεύθηκαν το 2ο τρίμηνο 2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman.
Έχουμε φθάσει στο σημείο οι μικροεπενδυτές να χρησιμοποιούν παράγωγα όχι για να αντισταθμίσουν επενδυτικές θέσεις αλλά για να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις σε μια αγορά όπου δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος.
Από την ακρότητα… στην ακρότητα.
G1_1.jpg

G2.jpg
G3.jpg
G4.jpg
G5_1.jpg
G6.jpg
G7.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης