Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Axia για Πειραιώς: Θετικές ταμειακές ροές από την πρώτη χρονιά για τους κατόχους των τίτλων Phoenix Vega Mezz

Axia για Πειραιώς: Θετικές ταμειακές ροές από την πρώτη χρονιά για τους κατόχους των τίτλων Phoenix Vega Mezz
Θετικές ταμειακές ροές από την πρώτη χρονιά για τους κατόχους των τίτλων Phoenix Vega Mezz «βλέπει» η Axia
Σχετικά Άρθρα
Θετικές ταμειακές ροές από την πρώτη χρονιά για τους κατόχους των τίτλων Phoenix Vega Mezz «βλέπει» η Axia Research, σε ανάλυσή της για τη Phoenix Vega, τις μετοχές της οποίας απέδωσε δωρεάν στους μετόχους της η Πειραιώς Financial Holdings.
H διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην ΕΝΑ plus της Εναλλακτικής Αγοράς, αρχίζει σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, με τιμή εκκίνησης 0,05 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το σημείωμα της Axia  με ημερομηνία 12/8/2021 και τίτλο «Phoenix Vega enters the room», δεν αποτελεί έκθεση για τη μετοχή της Πειραιώς, αλλά κυρίως παρουσίαση της Phoenix Vega Mezz για τους επενδυτές.
Οι μετοχές δωρεάν με αναλογία 1/1 στους μετόχους που κατείχαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 6 Αυγούστου.

Πέντε σενάρια

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τρέχουσες τάσεις στηρίζουν θετικά σενάρια ανάκτησης και αποπληρωμής των τίτλων.
Η αξία που θα αποδώσει η αγορά στο PVM θα εξαρτηθεί από τα ποσά που συλλέγονται/εισπράττονται από το χαρτοφυλάκιο NPE 6,8 δισ. ευρώ.
Ενώ συνήθως, η mezzanine δόση μιας τιτλοποίησης θα έχει θετική αξία μόνο αφού καλυφθούν τα έξοδα διαχείρισης/λειτουργίας, τα senior notes (1,4 δισ. ευρώ), οι τόκοι και το κεφάλαιο εξοφλούνται πλήρως, στην περίπτωση αυτή, τα χαρτονομίσματα Β2 (mezz) (το 95% των οποίων διανέμεται στους μετόχους της Πειραιώς) φέρουν επίσης πληρωμές τόκων 7,0% και 9,0%.
Με βάση τις πρόσφατες τάσεις και τη δυνατότητα ανάκτησης, τα σενάρια οδηγούν σε μια θετική εξέλιξη σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία της Grant Thornton για 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως τονίζει η Axia, η πιθανή ενίσχυση από τις τιμές RE, τη δυναμική και τα macro, είναι οι πυλώνες της αποτίμησης των mezz.

Αναλυτικά τα πέντε σενάρια που παρουσιάζει η Axia
axia1.JPG

Το συνολικό μέγεθος τιτλοποίησης του Phoenix Vega είναι 6,7 δισ. ευρώ. Η  κατανομή αποτυπώνεται στο παρακάτω σχήμα:
axia2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης