Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καταρρέουν τα αεροπορικά ταξίδια, ακυρώσεις 2.386 ημερησίως, στην Κίνα λόγω μετάλλαξης Delta – Επιβράδυνση στην οικονομία

Καταρρέουν τα αεροπορικά ταξίδια, ακυρώσεις 2.386 ημερησίως,  στην Κίνα λόγω μετάλλαξης Delta – Επιβράδυνση στην οικονομία
Τα δεδομένα υψηλής συχνότητας δείχνουν ότι τα ταξίδια εντός και εκτός έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Κίνα

Καταρρέουν τα αεροπορικά ταξίδια στην Κίνα, καθώς η μετάλλαξη Delta του Covid 19 έχουν επιδράσει αρνητικά στις πολιτικές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Οι χώρες APAC, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Ινδίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μεταξύ άλλων, μείωσαν κατά 11,1% των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αυτήν την εβδομάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτό έχει επηρεάσει βαθύτατα τη ζήτηση καυσίμων αεροσκαφών, μειώνοντας λιγότερα από 170.000 βαρέλια την ημέρα - η Κίνα πρωτοστάτησε στις μειώσεις.
Οι αναχωρήσεις πτήσεων για χώρες APAC μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2.250 κάθε μέρα, μία από τις πιο σημαντικές μειώσεις των τελευταίων μηνών.
Η κατάρρευση ήταν εμφανής στην Κίνα, όπου 2.380 αναχωρήσεις ακυρώνονταν κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση αποθάρρυνε τα ταξίδια.
Ορισμένα αεροδρόμια της χώρας έκλεισαν για να μετριάσουν την εξάπλωση του ιού.
Στην Αμερική καταγράφεται αύξηση, ενώ αντιθέτως στην Νοτιοανατολική Ασία μείωση.
Αφού ο Covid 19 μετριάστηκε αισθητά αρχικά στην Κίνα μέσω μαζικών αποκλεισμών, ή τουλάχιστον αυτό εμφανίστηκε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, οι κινεζικές αρχές μάχονται με νέες εστίες σε 17 επαρχίες.
Η Κίνα ακύρωσε μεγάλες εκδηλώσεις και ανέστειλε την είσοδο αεροσκαφών και τρένων στο Πεκίνο την πρωτεύουσα, για να αποφευχθούν λοιμώξεις.
Κατά την Morgan Stanley η αναζωπύρωση της μετάλλαξης Delta στην Κίνα υποχρέωσε σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων ανάπτυξης για τη χώρα στο 5,1% για το 3ο τρίμηνο του 2021 και 8,2% για ολόκληρο το έτος.
Η αύξηση των κρουσμάτων Delta είναι σημαντική στην Κίνα.
Ορισμένες περιοχές αποτελούν σημαντικούς παραγωγικούς κόμβους και σημαντικά λιμάνια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα δεδομένα υψηλής συχνότητας δείχνουν ότι τα ταξίδια εντός και εκτός έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Άλλα δεδομένα υψηλής συχνότητας δείχνουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού έχουν αρχίσει να μειώνονται.
Η Morgan Stanley δεν είναι η πρώτη τράπεζα που μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Κίνα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs και η Bank of America μείωσαν τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, επειδή η παράλλαξη Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται και οι κυβερνητικοί περιορισμοί επιδρούν στην οικονομία.
Η νέα έξαρση του covid 19 παρουσιάζει προκλήσεις για το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ίσως χρειαστεί να καταφύγει σε δημοσιονομική υποστήριξη και επενδύσεις σε υποδομές για να δώσει ώθηση στην οικονομία.
Η εξάπλωση της παραλλαγής Delta σε όλη την Ασία είχε ως αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να λάβουν προληπτικά μέτρα, τα οποία επιδρούν αρνητικά στα αεροπορικά ταξίδια και σύντομα στην ευρύτερη οικονομία, καθώς οι μεγάλες τράπεζες υποβαθμίζουν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας.
fottttt1.png
fotttt2.png
fotttt3.png

fottttt4.png
fottto5.png
fottttt6.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης