Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση από Bernstein: H Wall Street είναι στη μεγαλύτερη φούσκα που έχω δει ποτέ

Προειδοποίηση από Bernstein: H Wall Street είναι στη μεγαλύτερη φούσκα που έχω δει ποτέ
Η προειδοποίησή του υποδηλώνει ότι το μέγεθος της φούσκας είναι μεγαλύτερο από το dot-com και τις φούσκες των ακινήτων
Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη για διαφοροποίηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων επισημαίνει ο διάσημος σύμβουλος επενδύσεων, Rich Bernstein, ο οποίος έχει περάσει δεκαετίες στη Wall Street.
Ο Rich Bernstein έχει σημάνει συναγερμό για όλα τα assets long τοποθετήσενων από το Big Tech έως το Bitcoin και από τις μετοχές του Reddit στα μακροπρόθεσμα ομόλογα.
«Βρισκόμαστε μέσα στην -ενδεχομένως- μεγαλύτερη φούσκα της καριέρας μου» δήλωσε ο Bernstein, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Richard Bernstein Advisors.
Η προειδοποίησή του υποδηλώνει ότι το μέγεθος της φούσκας είναι μεγαλύτερο από το dot-com και τις φούσκες των ακινήτων.

Ο... κρυπτονίτης για τη φούσκα

«Η Fed έχει παραποιήσει τόσο πολύ το μακροπρόθεσμο άκρο της καμπύλης, που βλέπουμε μια πολύ φυσική αντίδραση μεταξύ μακροπρόθεσμων assets που στη συνέχεια αποκτά τη δική της ζωή», δήλωσε ο Bernstein.
«Όποιος βρίσκεται εκεί έξω σε αυτά τα μακροπρόθεσμα assets πρέπει να είναι σταθερά πεπεισμένος ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν πρόκειται να αυξηθούν επειδή αυτό είναι ο κρυπτονίτης για αυτήν τη φούσκα» επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.
Ο Bernstein πιστεύει πως το σκηνικό είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι τον Ιούνιο, όταν προειδοποίησε ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα. Από το τότε, το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει ράλι, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες έχει υποχωρήσει κατά 20%.
«Όταν μπαίνεις σε φούσκα, ο κόσμος γίνεται πολύ μυωπικός.
Εστιάζουν σε ένα πολύ μικρό σύμπαν επενδύσεων» είπε και συμπλήρωσε «οι άνθρωποι πάντα μου λένε "ΟΚ. Είσαι τόσο έξυπνος. Πότε θα σκάσει η φούσκα;" Και η απάντηση είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει».

H σύσταση

Ο Bernstein, ο οποίος είναι επίσης γνωστός για τη στρατηγική του στη Merrill Lynch, συνιστά τη διαφοροποίηση σε ομάδες που έχουν τιμολογιακή δύναμη σε πληθωριστικό περιβάλλον.
«Αυτό θα σας οδηγούσε περισσότερο προς τα εμπορεύματα, προς τα υλικά, την ενέργεια και άλλα τέτοια», είπε. «Θεωρώ πολύ ενδιαφέρον ότι η ενέργεια τους τελευταίους έξι ή δώδεκα μήνες ήταν σε μια μεγάλη bull market και όλοι λένε ότι δεν είναι βιώσιμη.
Το Bitcoin βρισκόταν σε μια μεγάλη bear market και όλοι περιμένουν να επιστρέψει».
Παρά την επική προειδοποίησή του για φούσκα, ο Bernstein δεν προβλέπει μια συνολική κατάρρευση της αγοράς. Θεωρεί την αγορά ως τραμπάλα.
«Ισορροπούμε μεταξύ των μακροπρόθεσμων assets που είναι πολύ υπερεκτιμημένα και μιας φούσκας έναντι του υπόλοιπου κόσμου», δήλωσε ο Bernstein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης