Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για 3η φορά η Citigroup προειδοποιεί - Μη αναστρέψιμη η χρεοκοπία της Ελλάδας - Η κόπωση της Αθήνας από τη λιτότητα και η εξάντληση της υπομονής των δανειστών της θα την οδηγήσουν εκτός ευρώ

Για 3η φορά η Citigroup προειδοποιεί - Μη αναστρέψιμη η χρεοκοπία της Ελλάδας - Η κόπωση της Αθήνας από τη λιτότητα και η εξάντληση της υπομονής των δανειστών της θα την οδηγήσουν εκτός ευρώ
Αμετακίνητη στις θέσεις της για τον αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει η Citigroup, κόντρα στη γενικευμένη αλλαγή κλίματος που τείνει να εδραιωθεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές.
Την ώρα που οι αγορές έχουν αρχίσει, διστακτικά μεν, αλλά ορατά δε, να δίδουν ψήφο εμποστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση, η Citigroup συνεχίζει να θεωρεί αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της χώρας μας, όπως επίσης και δεδομένη την έξοδό της από το ευρώ.
Στη 12σέλιδη έκθεσή της με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου και τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update", οι αναλυτές της Citigroup προειδοποιούν: Ο συνδυασμός της  κόπωσης της Αθήνας από τη συνεχιζόμενη λιτότητα και της εξάντλησης των αντοχών των δανειστών της θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ στους επόμενους 12-18 μήνες. Οι πιθανότητες παραμένουν στο 90%.
Η θέση του οίκου είναι σαφής: Αν δεν προηγηθεί η δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση για τη βοήθεια προς την Αθήνα.
Αναφερόμενη η Citigroup στα νέα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα και αφορούν στην αλλαγή στάσης της Γερμανίας - υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ - σχολιάζει: Η Kαγκελάριος Merkel μπορεί πλέον να αναγνωρίζει πως η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ, αλλά αυτό δεν συνιστά για κανένα λόγο "λευκή επιταγή" για το μέλλον.
"Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η Γερμανία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία προθυμία να την κρατήσει στο ευρώ", προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου.
Μάλιστα, η Citigroup χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να αναβάλλουν τις αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, προς την Αθήνα.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η Citigroup επιχειρεί να αποτιμήσει την έκβαση της χθεσινής επίσκεψης στην Ελλάδα, του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, P. Μοscovici.
Όπως σημειώνει ο οίκος, o Μοscovici είναι ο τελευταίος από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που επισκέφθηκε την Αθήνα.
"Ο Γάλλος υπουργός, όπως ακριβώς και οι άλλοι Ευρωπαίοι που ήρθαν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, δεν έδωσε καμία σαφή ένδειξη πως η Ευρώπη θα κάνει δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του Μνημονίου", επισημαίνει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης