Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσετε ασιατικές μετοχές

JP Morgan: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσετε ασιατικές μετοχές
Στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan εκτιμά ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στις ασιατικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι τώρα ενδεχομένως να είναι η καλύτερη στιγμή για την αγορά ασιατικών μετοχών εξέφρασε στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan.
Ειδικότερα, ο Mixo Das δήλωσε όπως οι αμερικανικές αγορές παρουσιάζουν υψηλά ρεκόρ ενώ Ευρώπη και Ιαπωνία προσεγγίζουν τα ιστορικά υψηλά τους.
Στο αντίποδα, οι αγορές της Ασίας δεν έχουν παρουσιάσει την ίδια τάση.
«Μετά τα υψηλά του Φεβρουαρίου, οι ασιατικές μετοχές έχουν υποχωρήσει λίγο και όπως το βλέπουμε είναι ότι ενδεχομένως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάληψη ρίσκου στην Ασία» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Dad, το μερίδιο των ασιατικών assets είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά μικρό, ενώ οι αποτιμήσεις έχουν μειωθεί σε πιο κανονικά επίπεδα.
Εάν το μακροοικονομικό momentum στην περιοχή αρχίσει να σταθεροποιείται, οι ασιατικές μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εταιρικά κέρδη του β' τριμήνου στην Ασία θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 60% με 70% σε ετήσια βάση.

Η επίδραση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της JP Morgan, περιοχές της Ασίας, όπως η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και Μαλαισία παρουσιάζουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την ίδια στιγμή που τα εμβολιαστικά προγράμματα έχουν επιβραδυνθεί σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
O Dad δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν συνηθίσει να βλέπουν νέα κύματα κορωνοϊού.
Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Ινδίας, όπου το τεράστιο κύμα κορωνοϊού δεν επηρέασε το χρηματιστήριο, διότι οι επενδυτές κατάλαβαν ότι τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη της χώρας θα παραμείνουν... ανέπαφα.
Ωστόσο, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών στην Ασία θα μπορούσε να επιβαρύνει μετοχές που επωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας σχετίζονται με τα ξενοδοχεία και τα ταξίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης