Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πάνω από τα 2.200 δολ. ο χρυσός, θα ξεπεράσει σε κέρδη Bitcoin και Ethereum - Καταλύτης ο πληθωρισμός

Goldman Sachs: Πάνω από τα 2.200 δολ. ο χρυσός, θα ξεπεράσει σε κέρδη Bitcoin και Ethereum - Καταλύτης ο πληθωρισμός
Aν η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια ανάκαμψη αντιστραφεί, o χρυσός θα τρέξει…
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από τα 2.200 δολ. ανά ουγγιά αναμένεται να κινηθεί ο χρυσός, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, που εκτιμά ότι θα ξεπεράσει σε κέρδη και απόδοση τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ethereum.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η τιμή του χρυσού προεξοφλεί ένα σενάριο τύπου Goldilock, δηλαδή η οικονομία δεν αντιμετωπίζει ούτε «υπερθέρμανση» ούτε «ψύχρανση».
Ως εκ τούτου, μάλλον τυγχάνει διαπραγμάτευσης με discount.
Όπως εκτιμάται, η τρέχουσα τιμή του χρυσού τελεί σε απόλυτη συνάρτηση με το πραγματικό επιτόκιο, ήτοι +10 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, στην περίπτωση που η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν πάει όπως αναμενόταν ή ο πληθωρισμός αρχίζει να κινείται πάνω από τις προσδοκίες, η Goldman θεωρεί ιδανική περίπτωση τον χρυσό, δεδομένων της υποτίμησης και της χαμηλής κατανομής του από την επενδυτική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προτείνει ότι ο χρυσός μπορεί να είναι μια καλή και στρατηγική αγορά για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων που θέλουν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους της μακροοικονομικής αστάθειας.
Όπως σημειώνει, αν η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια ανάκαμψη αντιστραφεί είτε από μια μεγαλύτερη του αναμένου επιβράδυνση είτε από μια νέα μετάλλαξη, ο χρυσός θα «τρέξει» πάνω από τα 2.200 ανά ουγγιά.

Μην εκπλαγείτε αν το Ethereum ξεπεράσει το Bitcoin

Μαζί με το χρυσό, τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.
Κατά την άποψη της τράπεζας, ο χρυσός ανταγωνίζεται τα κρυπτονομίσματα στον ίδιο βαθμό που ανταγωνίζεται άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και κυκλικές μετοχές.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ο χρυσός αποτελεί αμυντική αντιστάθμιση του πληθωρισμού και τα κρυπτονομίσματα αντιστάθμιση του κινδύνου για τον πληθωρισμό.
Εν προκειμένω, ο χρυσός έχει το πλεονέκτημα, διότι δεν είναι τόσο ευμετάβλητος.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας που πρέπει να αξιολογηθεί είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ Bitcoin και Ethereum.
Μην εκπλαγείτε αν το δεύτερο ξεπεράσει το πρώτο…
«Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα ένας παράγοντας κινδύνου που τα εμποδίζει από το να γίνουν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία σε αυτό το στάδιο» καταλήγει η Goldman.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 10.772 διαφορετικά κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης