Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Όταν οι αποδόσεις στη Wall Street αγγίζουν το 60%... αλλά οι traders βλέπουν συνέχιση του ράλι

Natixis: Όταν οι αποδόσεις στη Wall Street αγγίζουν το 60%... αλλά οι traders βλέπουν συνέχιση του ράλι
Την τελευταία δεκαετία μόνο το 14% κέρδισε συνολικές αποδόσεις που υπερέβαιναν το 17,5% ετησίως
Περαιτέρω αποδόσεις στους αμερικανικούς δείκτες αναμένει η πλειονότητα των διαχειριστών, σύμφωνα με νέα έρευνα της Natixis, παρά το γεγονός ότι ήδη η Wall Street εμφανίζει απόδοση 59% από τα χαμηλά του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, σε μια πρόσφατη έρευνα σε 750 μεμονωμένους επενδυτές των ΗΠΑ, οι διαχειριστές επενδύσεων Natixis διαπίστωσαν ότι αναμένουν να κερδίσουν 17,3% το 2021, χωρίς τον πληθωρισμό.
Αυτές οι αποδόσεις βέβαια φαίνονται υπερβολικές, δεδομένου του ότι ο S&P 500 απέδωσε 18,4% πέρυσι, υπολογίζοντας μερίσματα, και έχει αυξηθεί έως τώρα 15,9% το 2021.
Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Natixis αναμένουν να κερδίσουν κατά μέσο όρο 17,5% ετησίως, μετά τον πληθωρισμό - ακόμη υψηλότερα σε σχέση με το 2021.

Τι δείχνει η ιστορία

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ιστορικότητα καθορίζει τις περισσότερες φορές τις μελλοντικές αποδόσεις, με την Wharton Research Data Services, η οποία αναλύει επιχειρηματικές και επενδυτικές πληροφορίες, να ταξινομεί όλες τις μετοχές των ΗΠΑ και τα χρηματιστηριακά κεφάλαια τα τελευταία 10 χρόνια.
Το WRDS υπολόγισε 3.790 μετοχές και ETF που διαπραγματεύονταν συνεχώς κατά τη διάρκεια των 10 ετών που έληξαν στις 31 Μαΐου 2021.
Μόνο το 14% κέρδισε συνολικές αποδόσεις που υπερέβαιναν το 17,5% ετησίως.
Εν ολίγοις, οι επενδυτές είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν χρήματα παρά να πετύχουν αποδόσεις κατά τουλάχιστον 17,5% ετησίως.

Οι περιπέτειες της... Αλίκης

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει το λόγο της μη χρηματοοικονομικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς προς την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων εσόδων από το εξωτερικό.
Αυτό είναι το μέτρο αποτίμησης που θεωρείται καλύτερα συσχετισμένο με τις πραγματικές επακόλουθες αποδόσεις της αγοράς σε έναν αιώνα κύκλων αγοράς, καθώς και τις τελευταίες δεκαετίες.


Μη χρηματοοικονομική κεφαλαιοποίηση της αγοράς

Προς το παρόν, εκτιμώνται σαφώς αρνητικές μέσες ετήσιες συνολικές αποδόσεις για το S&P 500 κατά την επόμενη 12ετία.
Η διασπορά που ακολουθεί αντικατοπτρίζει δύο από τα πιο αξιόπιστα μέτρα αποτίμησης: μη χρηματοοικονομική κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων εσόδων από το εξωτερικό) σε δεδομένα από το 1950.
Η αποτίμηση του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ στις 11 Ιουνίου 2021 ήταν το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία.


Αναμενόμενες ετήσιες αποδόσεις 12 ετών

Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι, ενώ οι αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά ενημερωτικές για τις πιθανές αποδόσεις της αγοράς σε ορίζοντα 10-12 ετών και τις πιθανές απώλειες της αγοράς κατά την ολοκλήρωση οποιουδήποτε κύκλου αγοράς, οι αποτιμήσεις δεν είναι αξιόπιστα βραχυπρόθεσμα μέτρα.
Εάν οι αυξημένες αποτιμήσεις ήταν αρκετές για να οδηγήσουν την αγορά χαμηλότερα, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να παρατηρήσουμε το είδος των άκρων που εμφανίστηκαν το 1929, 2000 και σήμερα.
Σε μικρότερους ορίζοντες, αν οι επενδυτές τείνουν προς κερδοσκοπία ή αποτροπή κινδύνων και διαπιστώνουμε ότι αυτή η ψυχολογία μετριέται καλύτερα από την ομοιομορφία ή την απόκλιση των εσωτερικών αγορών σε χιλιάδες μεμονωμένες μετοχές, βιομηχανίες, τομείς και ασφάλεια- τύπους, συμπεριλαμβανομένων χρεωστικών τίτλων διαφορετικής πιστοληπτικής ικανότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης