Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Η παράλλαξη Δέλτα απειλεί την ανάκαμψη

Oxford Economics: Η παράλλαξη Δέλτα απειλεί την ανάκαμψη
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει ένα χρήσιμο πρότυπο για το τι να περιμένουμε και όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση
Αν και οι οικονομικοί δείκτες στην Eυρωζώνη έχουν γίνει εξαιρετικά θετικοί τις τελευταίες εβδομάδες, η απειλή που δημιουργεί η παράλλαξη Δέλτα, συνεχίζει να σκιάζει τις προοπτικές της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους αναλυτές της Oxford Economics.
«Ενώ πιστεύουμε ότι η πρόοδος των εμβολιασμών σημαίνει ότι ένα νέο κύμα πανδημίας θα είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο, οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε απάντηση του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάκαμψη τους επόμενους μήνες», τονίζουν οι αναλυτές.
Αν και ο τόνος αυτής της Οικονομικής Ενημέρωσης υπήρξε αναμφισβήτητα αισιόδοξος τις τελευταίες εβδομάδες, και η οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται έτοιμη να βιώσει πιθανώς την ισχυρότερη ανάπτυξη της ιστορίας της κατά το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο, η απειλή του ιού δεν έχει εξαφανιστεί.

Το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει ένα χρήσιμο πρότυπο για το τι να περιμένουμε και όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρόοδος στην ανάπτυξη του εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημαίνει ότι οι περισσότερες χώρες έχουν τώρα παρόμοιο επίπεδο κάλυψης σε σύγκριση με αυτό που είχε το Ηνωμένο Βασίλειο όταν η παράλλαξη Δέλτα, άρχισε να εξαπλώνεται πριν από μερικές εβδομάδες.
Φαίνεται αναπόφευκτο ότι το μοτίβο θα είναι παρόμοιο, με έντονη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, μεταξύ των νεότερων ομάδων που εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί ή έχουν λάβει μόνο μία δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης