Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για «φούσκα» στη Wall λόγω Fed προειδοποιεί κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής

Για «φούσκα» στη Wall λόγω Fed προειδοποιεί κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής
Ο David Roche, πρόεδρος της Independent Strategy, δήλωσε ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις αποτελούν «φούσκα»
Σχετικά Άρθρα

Καθώς o S&P 500 ενισχύεται σε νέα υψηλά, παρά το ενδεχόμενο νομισματικής σύσφιξης και τη νέα παράλλαξη Δέλτα της Covid-19, ο βετεράνος επενδυτής David Roche προειδοποιεί ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, για το ενδεχόμενο να σκάσει η «φούσκα».
Ο εμβληματικός δείκτης μετοχών της Wall Street την Παρασκευή έκλεισε την εβδομάδα με την ισχυρότερη άνοδο από τον Φεβρουάριο, παρά τη ραγδαία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής νέας παράλλαξης και τις παρατεταμένες ανησυχίες σχετικά με το εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να μειώσει το πρωτοφανές πρόγραμμα τόνωσης νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, με πληθωρισμό να αυξάνεται πολύ πάνω από τον στόχο.
Η Fed εξέπληξε πρόσφατα τις αγορές, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και προωθώντας το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων μει δύο αυξήσεις το 2023.

Θα σκάσει η «φούσκα»

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο David Roche, πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων Independent Strategy, δήλωσε ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις αποτελούν «φούσκα».
Αυτά τα πράγματα τελειώνουν πάντα και είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα το τελειώσει.
Θα μπορούσε να είναι μια άλλη παραλλαγή Covid, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι μάλλον απίθανο», σημείωσε.
«Ο πιο πιθανός [καταλύτης] κατά την άποψή μου είναι ότι η Fed αναγκάζεται πραγματικά να σταματήσει να στελνει ένα διττό μήνυμα και πρέπει να αρχίσει μία σοβαρή συζήτηση για την πρόσθετη νομισματική τόνωση και χρηματοδότησητων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού που τελειώνει», ανέφερε.
Ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει την ανάγκη να προωθηθεί η συζήτηση σχετικά με τη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας, ο πρόεδρος Jerome Powell παρενέβη για να καθησυχάσει τις αγορές.

Ο παράγοντας «παράλλαξη Δέλτα»

Ο Roche πρότεινε ότι η εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα είναι απίθανο να οδήγησε σε πτώση των αγορών.
«Όσον αφορά τη δημοσιονομική στήριξη, το πιθανότερο είναι ότι ο συνδυασμός της πλεονάζουσας αποταμίευσης τόσο στον τομέα κατοικίας όσο και στον εταιρικό τομέα, καθώς και το γεγονός ότι θα υπάρξουν περισσότερα κίνητρα που θα ακολουθήσουν, θα κρατήσει τους ανθρώπους αρκετά αισιόδοξους σχετικά με την ανάπτυξη», εξήγησε.
Μαζί με τα πρωτοφανή δημοσιονομικά κίνητρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, μια διακομματική ομάδα νομοθετών έκλεισε την Πέμπτη μια συμφωνία για τις δαπάνες υποδομών.
Το πλαίσιο θα περιλαμβάνει 579 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες δαπάνες για τη βελτίωση των δρόμων, των γεφυρών και της ευρυζωνικότητας της χώρας.
«Μπορούν τα παραπάνω να αναστατωθούν από τον φόβο των καταναλωτών;
Η απάντηση είναι ναι, θα μπορούσε, ιδιαίτερα αν αυτή η νέα παράλλαξη του κορωνοϊού, επικρατούσε στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Roche.
Προειδοποίησε ωστόσο, ότι ενώ χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν μια εξάπλωση που θα είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί, οι μεγάλες ανεπτυγμένες αγορές θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεφύγουν από αυτή τη συνθήκη.
«Μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών η παράλλαξη Δέλτα πλήττει κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα έλεγα ότι είναι ακόμη υπό έλεγχο, οπότε δεν τη θεωρώ ακόμη ως μια σημαντική απειλή για τους καταναλωτές που ξοδεύουν τις αποταμιεύσεις τους», εκτίμησε ο επενδυτής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης