Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Piraeus Sec για Μυτιληναίο: Στα 19,5 ευρώ η τιμή – στόχος, με νέα αναθεώρηση μετά τις συμφωνίες Glencore και ΔΕΗ

Piraeus Sec για Μυτιληναίο: Στα 19,5 ευρώ η τιμή – στόχος, με νέα αναθεώρηση μετά τις συμφωνίες Glencore και ΔΕΗ

Alpha Finance: Πάνω απο 270 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2023

Με τίτλο “Συναρπαστικές εξελίξεις” η Πειραιώς χρηματιστηριακή εξέδωσε flash note στους επενδυτές για την Μυτιληναίος με τιμή- στόχο τα 19,5 ευρώ, και σύσταση υπεραπόδοσης (outperform ) προσθέτοντας ότι, θα προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση τιμής, όταν θα δοθούν οι λεπτομέρειες για τις τιμές που εξασφαλίσθηκαν μέσω της δεκαετούς συμφωνίας με την Glencore, αλλά και την συμφωνία με την ΔΕΗ σχετικά με το κόστος ρεύματος για την διετία 2021-2022.

Σύμφωνα με την Πειραιώς χρηματιστηριακή, η μετοχή διαπραγματεύεται 6,9 φορές τον Δείκτη ΕV/ebidta και 11 φορές τον Δείκτη P/E στις τρέχουσες εκτιμήσεις για το 2022, οι οποίες κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής δεν αντανακλούν τα μεγέθη, την ανάπτυξη των τομέων ενέργειας και Φυρσικού Αερίου, αλλά και του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας.

Alpha Finance: Πάνω απο 270 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2023

Στο δικό της Flash note, η Αlpha Finance επικεντρώνεται στην καθοδήγηση της διοίκησης για διπλασιασμό της κερδοφορίας σε 2-3 χρόνια, σημειώνοντας ότι, ο κ. Μυτιληναίος αναμένει να συμβεί αυτό το 2022, έτσι τον επόμενο τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν σε 260 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. ευρώ το 2020.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αlpha Finance, η Μυτιληναίος το 2023 θα ξεπεράσει τα 270 εκατ. ευρώ, ενω το 2022 θα διαμορφωθούν σε 220 εκατ. ευρώ.
Eπίσης, ο αναλυτής της Alpha Finance κάνει ιδιαίτερη μνεία στο υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα Capex, ύψους 600 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ανέλθει σε 839 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2022.
Η εταιρεία επισημαίνει επίσης, ότι τις επόμενες 10-20 ημέρες η αγορά αναμένει λεπτομέρειες για την συμφωνία ρεύματος με την ΔΕΗ, την δεκαετή συμφωνία, ύψους 1,6 δις. ευρώ με την Glencore σε τιμές, όχι μακρινές απο τις τωρινές και φυσικά ένα deal για offshore Αιολικό πάρκο με μεγάλη ξένη εταιρεία.
Αναλύσεις και θετικές αναφορές για τα όσα ανέφερε η διοίκηση στην Γενική Συνέλευση των μετόχων εξέδωσαν και οι εταιρείες Wood, Παντελάκης, Οptima, Αxia, NBG, Βeta και Euroxx, ενω κάποιες εταιρείες θα προχωρήσουν σε νέα αναθεώρηση της τιμής-στόχου.

ΔΗ. ΠΑΦ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης