Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το κλίμα σαν να αλλάζει προς το θετικότερο – Η νέα στρατηγική των επενδυτών να κλείσουν short θέσεις και στραφούν σε long με στόχο τις 750 με 800 μονάδες – Όταν φθάσουμε εκεί θα δούμε αν μπορούμε να πάμε στις 1000 μονάδες….

  Το κλίμα σαν να αλλάζει προς το θετικότερο – Η νέα στρατηγική των επενδυτών να κλείσουν short θέσεις και στραφούν σε long με στόχο τις 750 με 800 μονάδες – Όταν φθάσουμε εκεί θα δούμε αν μπορούμε να πάμε στις 1000 μονάδες….
(upd2)Το κλίμα σαν να αλλάζει προς το θετικότερο.
Οι έλληνες τραπεζίτες επιμένουν το κλίμα αλλάζει, το χρηματιστήριο θα ανέβει.

Οι ξένοι επενδυτές που διαθέτουν την ισχύ του κεφαλαίου υποστηρίζουν ότι λόγω της ΕΚΤ αλλά και την καλλιέργεια της εντύπωσης  από όλους τους θεσμικούς φορείς ότι η Ελλάδα αρχίζει να επιδεικνύει έργο, εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανακάμψει.
(Ακόμη και εμείς που με συνέπεια στηρίξαμε τον στόχο των 500-550 μονάδων στο ΧΑ και επιτεύχθηκε βραχυπρόθεσμα βλέπουμε άνοδο).
Γεγονός είναι ότι διαμορφώνονται εκείνες οι συνθήκες ούτως ώστε κάτι να αλλάξει και η μίζερη εικόνα της απαξίωσης να αντικατασταθεί με την προσδοκία της ανάκαμψης.
Το μόνο στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι μετά την παρέμβαση του Obama του αμερικανού προέδρου άλλαξε το κλίμα ενόψει αμερικανικών εκλογών το Νοέμβριο ή όντως υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει.
Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία αλλά μόνο η ανησυχία ότι η Ελλάδα πήρε χρόνο κυρίως λόγω αμερικανικών εκλογών.
Ωστόσο βραχυπρόθεσμα ένας ισχυρός καταλύτης ενεργοποιείται η ΕΚΤ με το σχέδιο παρεμβάσεων στις αγορές ομολόγων.
Το σχέδιο αυτό το οποίο σχεδόν έχει μυθοποιηθεί, έχει αποδώσει εντός και εκτός Ελλάδος.
Στην Ισπανία από 7,62% η 10ετία έχει υποχωρήσει στο 6,5%.
Στην Ελλάδα η 10ετία από 30% έχει υποχωρήσει στο 21,55% δηλαδή εντυπωσιακή βελτίωση.
Μόνο και μόνο στην προσδοκία παρεμβάσεων τα ομόλογα έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Η βελτίωση των ομολόγων είναι καθρέπτης. Βέβαια ειδικά στην Ελλάδα η βελτίωση έχει συντελεστεί κυρίως από το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες κάνουν πολλά κερδοσκοπικά παιχνίδια ανεβάζοντας τις τιμές. Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών δεν παρατηρείται ή όταν εμφανίζεται είναι σποραδικό.
Αν το πρόγραμμα της ΕΚΤ ικανοποιήσει όποτε ενεργοποιηθεί και η κυβέρνηση δείξει έργο το ΧΑ θα διασπάσει άνετα τις 690 μονάδες με στόχο τις 750 με 790 μονάδες.
Αν όταν φθάσουμε σε αυτά τα επίπεδα – που θα φθάσουμε – υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον τότε ο επόμενος στόχος είναι οι 1000 μονάδες δηλαδή άνοδος σχεδόν 50% από τα τρέχοντα επίπεδα που για ορισμένες μετοχές θα είναι έως και 100% ή 150%.
Οι τραπεζικές μετοχές αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Όμως παρά τα προβλήματα που έχουν με κυριότερο την ανακεφαλαιοποίησης τους, τις τιμές των αμκ θα χρησιμοποιηθούν από τα εγχώρια χαρτοφυλάκια κυρίως αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών ως μπροστάρηδες στην άνοδο που θα σημειωθεί.
Βέβαια θα σκεφθείτε πολύ μα τι άλλαξε;
Δεν άλλαζαν πολλά τουναντίον δεν έχουν αλλάξει πολλά αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ένα σχέδιο που μας ξεπερνάει.
Η αγορά θα ανέβει και οι short θα πρέπει να γυρίσουν σε long ωστόσο εμείς θα επιμείνουμε μετά τα κέρδη που θα αποκομίσετε γιατί θα αποκομίσετε κέρδη προσεχώς πάρτε τα κεφάλαια και τα κέρδη σας και τρέξτε.
Καλά κέρδη λοιπόν και μην πτοηθείτε από τις διορθώσεις που θα υπάρξουν.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:11 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης