Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Αγνοεί την άνοδο του πληθωρισμού ο S&P 500

Capital Economics: Αγνοεί την άνοδο του πληθωρισμού ο S&P 500
Περαιτέρω κέρδη σε ορίζοντα 2ετίας προβλέπουν για τον S&P 500 οι αναλυτές της Capital Economics, παρά την επίμονη άνοδο του πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω κέρδη σε ορίζοντα 2ετίας προβλέπουν για τον S&P 500 οι αναλυτές της Capital Economics, παρά την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι θα επιμείνει για διάστημα μεγαλύτερο από από τις εκτιμήσεις της Federal Reserve και των επενδυτών.
Τους τελευταίους μήνες προέκυψαν όλο και περισσότερα στοιχεία ότι οι πιέσεις των τιμών στις ΗΠΑ εντείνονται.
Οι δείκτες για τον βασικό και δομικό πληθωρισμό απότομα τόσο σε μηνιαία βάση, όσο και σε ετήσια, στα υψηλότερα επίπεδα πολλών ετών, στο 5% και 3,8%, αντίστοιχα, τον Μάιο.
Ο πληθωρισμός PCE έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Γιατί αγνοεί τα στοιχεία η Wall Street

Ωστόσο, η άνοδος του πληθωρισμού δεν έχει εκτροχιάσει μέχρι σήμερα την αμερικανική κεφαλαιαγορά.
Ενώ ο S&P 500 δεν έχει κερδίσει πολύ έδαφος από τα μέσα Απριλίου, έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 15% από την αρχή του έτους και παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά.
Επίσης, υπεραποδίδει των δεικτων σε άλλες αγορές,  όπου οι ενδείξεις για αύξηση των πιέσεων στις τιμές ήταν λιγότερο διαδεδομένες. (Βλ. Διάγραμμα 1.)
Δύο είναι οι λόγοι γι αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές:
Πρώτον, τα σημάδια αύξησης του πληθωρισμού δεν οδήγησαν σε επανεκτίμηση του outlook για τη νομισματική πολιτική, καθώς η Fed επιμένει ότι η άνοδος είναι προσωρινή. (βλ. Διάγραμμα 2)
Δεύτερον, η άνοδος των τιμών δεν έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία στους επενδυτές για την ανάκαμψης της οικονομίας (βλ. Διάγραμμα 3 και 4).

Ισχυρή ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια

Η Capital Economics εμμένει στην εκτίμησή της για ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω του συνδυασμού χαλαρής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής και της στήριξης από τα επιχειρηματικά κέρδη και τη γενικότερα διάθεση για ρίσκο.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισμαιτκής πολιτική τα επόμενα λίγα χρόνια, ακόμα και αν παραμείνει υψηλός ο πληθωρισμός.
capital11.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης