Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs προβλέπει τον νικητή του Euro 2020… και αυτός δεν είναι από τα φαβορί!

Η Goldman Sachs προβλέπει τον νικητή του Euro 2020… και αυτός δεν είναι από τα φαβορί!

Η Goldman Sachs έχει δείξει και στο παρελθόν την προτίμησή της για τις προβλέψεις του ποδοσφαίρου

Μετά από ένα χρόνο καθυστερήσεων λόγω των lockdown εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Euro 2020, αρχίζει την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, με την Τουρκία να αντιμετωπίζει την Ιταλία στη Ρώμη.

Και σε αυτό το κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός, η Goldman Sachs δεν μπορεί να λείψει, αποτυπώνοντας τις δικές της... προβλέψεις για ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης από άλλους.

Νέο μοντέλο πρόβλεψης από την Goldman Sachs

Καθώς ο ενθουσιασμός για το τουρνουά ανεβαίνει, η Goldman Sachs Economics Research Group δημιούργησε ένα νέο στατιστικό μοντέλο για τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.
Όπως εξηγούν οι Sven Jari Stehn και Christian Schnittker, ξεκινούν μοντελοποιώντας τον αριθμό των γκολ που σκόραρε κάθε ομάδα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων διεθνών ποδοσφαιρικών αγώνων από το 1980.

Έτσι κατέληξε στα εξής συμπεράσματα...

Ο αριθμός των γκολ που σημειώνει κάθε ομάδα μπορεί να εξηγηθεί από:
(1) Την ισχύ της ομάδας (μετρούμενη με το World Football Elo Rating),
(2) Τα γκολ που σημείωσε και δέχτηκε κάθε ομάδα στα πρόσφατα παιχνίδια (καταγράφοντας την ορμή της ομάδας),
(3) Το πλεονέκτημα εντός έδρας (που αξίζει 0,4 γκολ ανά παιχνίδι) και
(4) Το αποτέλεσμα του τουρνουά (το οποίο δείχνει ότι ορισμένες χώρες τείνουν να έχουν καλύτερη απόδοση στα τουρνουά σε σύγκριση με την βαθμολογία τους).
Στη συνέχεια, η Goldman προσομοιώνει το τουρνουά χρησιμοποιώντας το εκτιμώμενο μοντέλο βαθμολογίας της.

Ποιος θα νικήσει;

Το μοντέλο της Goldman προβλέπει ότι το Βέλγιο θα κερδίσει το Euro για πρώτη φορά στην ιστορία του, νικώντας την Ιταλία στις 11 Ιουλίου.
Ο λόγος που το μοντέλο δίνει στο Βέλγιο, είναι κυρίως η υψηλή βαθμολογία του Elo, όπου κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Βέβαια, βλέπει τις διαφορές μεταξύ Βελγίου, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, να είναι μικρές, επομένως αυτή η τετράδα φαίνεται να φτάνει στον ημιτελικό.

Χρήσιμα ευρήματα...

Το μοντέλο προσφέρει επίσης μερικές απροσδόκητες πληροφορίες.
Η μία είναι ότι η Δανία αναμένεται να έχει καλή επίδοση σε αυτό το τουρνουά, κερδίζοντας στο γκρουπ της και χάνοντας μόνο από την Πορτογαλία στα προημιτελικά.
Αν και η Γαλλία - ως παγκόσμια πρωταθλήτρια - έχει υψηλό σκορ Elo, οι Les Bleus υπολείπονται στο μοντέλο της Goldman Sachs εξαιτίας του δύσκολου ομίλου της, την έλλειψη εντός έδρας παιχνιδιών και την αρνητική δυναμική στα πρόσφατα παιχνίδια.
Σε σύγκριση με τις αποδόσεις στοιχημάτων, το μοντέλο ευνοεί το Βέλγιο και προβλέπει χαμηλότερη πιθανότητα επιτυχίας για την Αγγλία.

Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης