Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι επενδυτές φοβούνται τις κεντρικές τράπεζες και «φορτώνουν» μετρητά

tags :
BofA: Οι επενδυτές φοβούνται τις κεντρικές τράπεζες  και «φορτώνουν» μετρητά

Οι fund managers μετατοπίζονται σταθερά προς τις τράπεζες και τους ενεργειακούς ομίλους

Σχετικά Άρθρα

Με φόντο τις ανησυχίες για σύσφιξη των νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες, οι επενδυτές αυξάνουν το μερίδιο των μετρητών στα χαρτοφυλάκια τους και περιορίζουν την έκθεση τους στις τεχνολογικές μετοχές.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η BofA, που αναμένει ότι οι τάσεις της αγοράς το δεύτερο εξάμηνο θα μετατοπιστούν «από την ποσοτική χαλάρωση στην ποσοτική σύσφιξη» και από «τον πληθωρισμό στον στασιμοπληθωρισμό», κάτι που σημαίνει αύξηση των τιμών παρά την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Η BofA επεσήμανε πώς οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 20% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ η απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν λιγότερη κατά 8 εκατ. θέσεις σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.
Αυτές οι προσδοκίες φαινόταν να αλλάζουν τις επενδυτικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με τους fund managers να αυξάνουν τα μετρητά τους κατά 16,3 δισ. δολ. για την εβδομάδα έως την Τετάρτη, πάνω από τα 68 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την BofA, οι εκροές από τις τεχνολογικές μετοχές ήταν της τάξης του 1,6 δισ. δολ., οι υψηλότερες μετά τον Δεκέμβριο του 2018.
Οι fund managers μετατοπίζονται σταθερά προς τις μετοχές που τυπικά επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, όπως οι τράπεζες και οι ενεργειακοί όμιλοι που αποτελούν μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης