Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι έτοιμες για κέρδη ρεκόρ το 2021

IIF: Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι έτοιμες για κέρδη ρεκόρ το 2021

Ο διευθύνων σύμβουλος του IIF επισημαίνει ότι έχει φτάσει η ώρα ώστε η Fed να αρχίσει τη συζήτηση για το ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα παρουσιάζουν κέρδη ρεκόρ για το 2021, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Tim Adams.
Όπως υποστηρίζει, η βελτιούμενη αμερικανική οικονομία θα βοηθήσει στην αύξηση του τραπεζικών δανείων και των εσόδων από προμήθειες, ενώ περισσότερη επενδυτική δραστηριότητα θα ενισχύσει τα έσοδα από το trading.
«Νομίζω ότι θα δούμε κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, επομένως είναι καλή χρονιά για τις τράπεζες.
Το βλέπουμε στις μετοχές των τραπεζών και νομίζω ότι θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει εκείνες τις βασικές, πραγματικά ισχυρά θεμελιώδη για τουλάχιστον το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους» δήλωσε ο Adams μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι οι τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ έχουν κινηθεί υψηλότερα.
Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, οι μετοχές της Goldman Sachs έχουν ενισχυθεί κατά 40,8%, ενώ οι μετοχές της Bank of America και της JP Morgan κατά 40,4% και 29,3% αντίστοιχα.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Η βελτιωμένη απόδοση των τραπεζών έρχεται καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει από την κρίση της πανδημίας Covid-19.
Η ανάκαμψη προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών ότι μια ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού θα αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 4,2% τον Απρίλιο από πριν από ένα χρόνο, καταγράφοντας την πιο απότομη αύξηση από το 2008.
Σύμφωνα με τον Adams, έφτασε η ώρα η Fed να αρχίσει να συζητά για το ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, θα προχωρήσει σύντομα σε αυτό το βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης