Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στις ευρωπαϊκές μετοχές στρέφονται οι Αμερικανοί επενδυτές

BofA: Στις ευρωπαϊκές μετοχές στρέφονται οι Αμερικανοί επενδυτές
Γιατί οι Αμερικανοί επενδυτές στρέφονται στις αμερικανικές μετοχές

Το ενδιαφέρον τους στις ευρωπαϊκές μετοχές στρέφουν οι Αμερικανοί επενδυτές, την ώρα που οι αμερικανικές μετοχές πλήττονται από την έντονη μεταβλητότητα.
Oι χαμηλές αποτιμήσεις ελκύουν και η ανάκαμψη από την πανδημία, προσελκύουν τους επενδυτές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Bank of America, στην οποία συμμετέχουν οι fund managers.

Το σερί καθαρών εισροών

Τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο σερί καθαρών εισροών εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με στοιχεία από το EPFR, ενώ οι διαχειριστές κεφαλαίων που ρωτήθηκαν από την BofA Global Research δήλωσαν ότι είναι περισσότερο overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, από οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάρτιο του 2018.
Οι στρατηγικοί της Morgan Stanley, εν τω μεταξύ, έχουν συμπεριλάβει την κατοχή ευρωπαϊκών μετοχών ως ένα από τα κορυφαία trades.
Πολλές μετοχές διαπραγματεύονται με σχετικό discount έναντι των αμερικανικών, ωστόσο οι fund managers σημειώνουν ότι πολλοί παράγοντες είναι πιθανό να αποτρέψουν τους επενδυτές.
Με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple και Amazon να ποντάρουν σε ισχυρά κέρδη, δεν αποκλείεται οι επενδυτές να εμφανιστούν διστακτικοί να εγκαταλείψουν συναλλαγές τις οποίες «έχτιζαν» για πολλά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης