Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι αγορές ετοιμάζονται για τη μεγάλη διόρθωση - Ευκαιρία για τους επενδυτές

Credit Suisse: Οι αγορές ετοιμάζονται για τη μεγάλη διόρθωση - Ευκαιρία για τους επενδυτές

Η Credit Suisse αναμένει μεγάλη διόρθωση στις αγορές

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι οι μετοχές ετοιμάζονται για μεγαλύτερη διόρθωση εξέφρασε ο Ray Farris από την Credit Suisse, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια καθώς το momentum της παγκόσμιας ανάπτυξης πλησιάζει στην κορύφωση.
«Πιθανότατα βαδίζουμε σε μεγαλύτερη διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια» είπε ο Farris μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο, τόνισε ότι η διόρθωση ενδεχομένως να προσφέρει στους επενδυτές μια «μεγάλη ευκαιρία» αφού οι μετοχές έκαναν δυνατή αρχή στο έτος.
Έως το τέλος του α' τριμήνου, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν 6% από το τελευταίο κλείσιμο του 2020. Την ίδια περίοδο, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο περίπου 7,66%, ενώ ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 6,32% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 4,21%.
Ο Farris εξήγησε ότι τα τελευταία 30 έτη έως το 2019 «η μέση διόρθωση ήταν σχεδόν 14% αλλά τα μέσα κέρδη από αυτή την κατώτατη διόρθωση ήταν 39%». Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020 ο S&P παρουσίασε μέση διόρθωση της τάξης του 9%, ενώ τα επακόλουθα κέρδη ήταν σχεδόν 29%.

Σε... ανεμοστρόβιλο οι αγορές

Ενώ πολλές μεγάλες αγορές σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις το α' τρίμηνο του 2020, οι μετοχές ήταν ασταθείς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.
SP.png
Η τελευταία εβδομάδα ήταν μια από τις πιο άγριες περιόδους για τις μετοχές στη Wall Street καθώς οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση μετά τις 26 Φεβρουαρίου.
Οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι για το outlook του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την ενδεχόμενη επιρροή του στην πολιτική της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης