Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Παγκόσμια ανησυχία για την παραγωγή εμβολίων - Πόσες δόσεις θα παραδώσουν οι φαρμακευτικές το 2021

Goldman Sachs: Παγκόσμια ανησυχία για την παραγωγή εμβολίων - Πόσες δόσεις θα παραδώσουν οι φαρμακευτικές το 2021
Η μαζική παραγωγή εμβολίων έχει «φρενάρει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την ανοσοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αναφέρει η Goldman Sachs.
Σχετικά Άρθρα

Η μαζική παραγωγή εμβολίων έχει «φρενάρει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την ανοσοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, με τα μεγαλύτερα από αυτά να εντοπίζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρει με έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Ειδικότερα, οι θλιβερές εξελίξεις από το μέτωπο της Covid-19 στην Ινδία, όπου η νέα φονική παράλλαξη του κορωνοϊού έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες στον θάνατο, απειλώντας τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελούν μια φρικτή υπενθύμιση της βαθιάς απόκλισης μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.
Κλειδί για να κλείσει η υγειονομική «ψαλίδα» αλλά και να επικρατήσει μια υγειονομική τάξη, σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί, που, βεβαίως, περνούν μέσα από την αθρόα παραγωγή εμβολίων.
Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, όλοι οι παραγωγοί έχουν χάσει τους στόχους παράδοσης.
δσφα.JPG
Κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές είναι η έλλειψη εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού.
δσφδα.JPG
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, τα προαναφερθέντα προβλήματα θα είναι προσωρινά.
Στην πραγματικότητα, το 2021 οι στόχοι για την παραγωγή εμβολίων, γενικότερα, είναι πιο φιλόδοξοι.
Επίσης, εκτιμάται ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί θεαματικά στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.
Σύμφωνα με το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, βάσει των στοιχείων για τα εμβόλια mRNA αλλά και για τα υπόλοιπα, τα επίπεδα παραγωγής θα αυξηθούν ως εξής:
Η Pfizer/BioNTech θα παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις, η Moderna 900 εκατομμύρια δόσεις και η Curevac 300 εκατομμύρια δόσεις.
Στο σύνολό της η παραγωγή θα φτάσει τις 11,4 δισεκατομμύρια δόσεις, των κινεζικών παραγωγών συμπεριλαμβανομένων.
αδ_2.JPG

Η εκτίμησή της Goldman Sachs για την παραγωγή 11,4 δισεκ. δόσεων αντιστοιχεί, θεωρητικά, στην παροχή πλήρους εμβολιασμού για τα ¾ του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στην πράξη, όμως, το παγκόσμιο ποσοστό στο τέλος του έτους είναι πιθανό να είναι χαμηλότερο, λόγω της χρονικής υστέρησης μεταξύ παραγωγής και εμβολιασμών, των παγκόσμιων προκλήσεων σχετικά με τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τα δίκτυα διανομής, αλλά και της έλλειψης ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές.
Λαμβανομένου υπόψη ενός «κουρέματος» της τάξης του 1/3 σε ό,τι αφορά την εκτίμηση παραγωγής, υπολογίζεται πως το 2021 θα εμβολιαστεί το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Εξαιρουμένων των παιδιών στις αναδυόμενες οικονομίες, αυτό το 50% αντιστοιχεί στο 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό το οποίο εκτιμάται ως επίτευξη ανοσίας της αγέλης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης