Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνουν στα 18 ευρώ η Wood και στα 16,5 ευρώ η Euroxx την τιμή στόχο της Τέρνα Ενεργειακή

Αυξάνουν στα 18 ευρώ η Wood και στα 16,5 ευρώ η Euroxx την τιμή στόχο της Τέρνα Ενεργειακή

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της

Σε σημαντικές αυξήσεις της τιμής στόχου της Τέρνα Ενεργειακή προχώρησαν οι Wood και η Euroxx, τονίζοντας και οι δύο ότι η εισηγμένη παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Wood αύξησε στα 18 ευρώ την τιμή στόχο, ήτοι 52% από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, ενώ η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 16,50 ευρώ (από 15,80 προηγουμένως), ήτοι 40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής.

WOOD & Company

Όπως αναφέρει η Wood, παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της.
Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας.
Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία.
Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Euroxx Securities

Σύμφωνα με τη Euroxx, η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ.
Είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ.
Η Τέρνα Ενεργειακή εμφανίζει δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024, με τη Euroxx να προβλέπει γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.
Όπως εκτιμά η Euroxx, η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, ενώ ο στόχος της εγκατεστημένης ισχύος είναι στα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης