Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η φορολογική μεταρρύθμιση Biden θα περάσει με άλλους συντελεστές - Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο

Goldman Sachs: Η φορολογική μεταρρύθμιση Biden θα περάσει με άλλους συντελεστές - Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο
Το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden θα προτείνει αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6%
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτίμηση πως η μεταρρύθμιση Biden που προβλέπει τεράστια αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές των κεφαλαιακών κερδών θα περάσει προβαίνει η Goldman Sachs – αν και παρηλλαγμένη…
Το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden θα προτείνει αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6%, αλλά και υψηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος.
Μαζί με τον φόρο 3,8% επί των καθαρών εσόδων από επενδύσεις που καθιέρωσε το Κογκρέσο το 2009 για την ενίσχυση του Obamacare, ο συνδυασμένος φορολογικός συντελεστής θα είναι 43,4%.
Όσο όμως και αν σοκάρει αυτή η σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, η Goldman Sachs την περίμενε να αποτελέσει μέρος του «Αμερικανικού Οικογενειακού Σχεδίου».
Αυτή η πρόταση θα ισχύει για φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και πιθανότατα θα εφαρμοστεί και για τα μερίσματα, τα οποία επί του παρόντος φορολογούνται όπως και τα κεφαλαιακά κέρδη.

Αναδρομική αύξηση

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι νέοι φορολογικοί συντελεστές θα έχουν αναδρομική ισχύ.
Παρόλο που είναι πιθανό το Κογκρέσο να εγκρίνει την πρόταση στο σύνολό της, η τράπεζα εκτιμά ότι ίσως τελικά «περάσει» μια πιο μετριοπαθής εκδοχή.
Και η αλήθεια είναι ότι ένας φορολογικός συντελεστής στο ύψος του 43,4%, θα είναι ο υψηλότερος εδώ και 100 χρόνια από τότε που το Κογκρέσο καθιέρωσε τον φόρο εισοδήματος.
Ένας συντελεστής στο ύψος του 28% είναι το πιο πιθανό σενάριο – μια μέση λύση σε σχέση με την ακραία αύξηση που προτείνει ο Biden.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν…

Προφανώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν πρόκειται να λήξει γρήγορα, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να κρατήσουν πολλούς μήνες.
Στις αρχές Μαΐου, η κυβέρνηση του Biden θα μπορούσε επίσης να δημοσιεύσει τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2022 στο Κογκρέσο, κάτι το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής περισσότερων συμπερασμάτων.
Ωστόσο, ο χρόνος της δημοσίευσης παραμένει ασαφής.

Τρεις κύριες επιλογές

Το ύψος του ποσοστού του φορολογικού συντελεστή επί των κεφαλαιακών κερδών δεν είναι σαφές, ωστόσο, σύμφωνα με την Goldman Sachs υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές.

  • Πρώτον, το Κογκρέσο δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις μόνιμου χαρακτήρα όταν το νομοσχέδιο έρθει προς έγκριση, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2021.
  • Δεύτερον, ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής θα γίνει πραγματικότητα διά νόμου, ο οποίος θα κυρωθεί κάπου μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.
  • Τρίτον, η αύξηση της φορολογίας θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, ενώ μια αναδρομική αύξηση δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης