Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Mε BB- αξιολογείται το ομόλογο της Mytilineos ύψους 500 εκατ. ευρώ

S&P: Mε BB- αξιολογείται το ομόλογο της Mytilineos ύψους 500 εκατ. ευρώ
Στην έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών προχωράει η Mytilineos
Σχετικά Άρθρα

Με «BB-» αξιολογείται το «πράσινο» ομόλογο της Mytilineos, ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών, από τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. 
Το 2021, η Mytilineos θα συνεχίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών (capex), μετά την απόφασή της να επιβραδύνει τις επενδύσεις το 2020 λόγω της COVID-19.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία προτείνει την έκδοση μη καλυμμένου ομολόγου ύψους 500, δεδομένου ότι η επόμενη μεγάλη λήξη είναι το 2024 (ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ εκδόθηκε το 2019).
Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που λήγουν το 2025, ενισχύοντας τη θέση ρευστότητας της εταιρείας. 

Κεφαλαιακή δομή

Μετά τη νέα της συναλλαγή, η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας θα περιλαμβάνει:
α)Τα μη εγγυημένα ομόλογα των 500 εκατομμυρίων ευρώ λήξεως το 2024
β)Το προτεινόμενο μη εγγυημένο πράσινο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ λήξεως το 2026 γ)μη εκταμιευμένες πιστωτικές διευκολύνσεις (RCF) περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες είναι μη εξασφαλισμένες και κατατάσσονται κατά κανόνα με τις μα εξασφαλισμένα ομόλογα
δ) Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένου χρέους στις θυγατρικές της εταιρείας, τα περισσότερα αφορούν τη Mytilineos.
ε)Περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ μη εξασφαλισμένου χρέους στις θυγατρικές της εταιρείας
στ) 43 εκατ. ευρώ σε εκκρεμότητα και άλλα περίπου 66 εκατ. ευρώ σε εκκρεμότητα στο πλαίσιο διαφόρων διευκολύνσεων factoring.
Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, τα πακέτα ασφαλείας που συνδέονται με αυτές τις εγκαταστάσεις είναι σχετικά αδύναμα.
Επίσης, η εταιρεία είναι πιθανό να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια βάσει του RCF, εάν δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει αυτές τις διευκολύνσεις.

Αναλυτικά συμπεράσματα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor’s, οι άμεσες υποχρεώσεις πριν και μετά την προτεινόμενη έκδοση είναι κάτω από το 50% επί των συνολικών υποχρεώσεων.
Ως αποτέλεσμα, τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της εταιρείας αξιολογούνται με «BB-», σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη.
Τέλος, οποιαδήποτε απόφαση χρηματοδότησης έργων κατασκευής ιδίων μεταφορών από συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα μπορούσε να δημιουργήσει χρέος υψηλότερης προτεραιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης