Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: «Κόκκινη κάρτα» στον ποδοσφαιρικό νεοφιλελευθερισμό, αλλά η Wall Street στηρίζει…

Rabobank: «Κόκκινη κάρτα» στον ποδοσφαιρικό νεοφιλελευθερισμό, αλλά η Wall Street στηρίζει…
Ίσως είναι καλύτερο να μιλήσει κανείς για ποδόσφαιρο σήμερα, σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν τα πραγματικά σοβαρά, αναφέρει η Rabobank.
Σχετικά Άρθρα

«Κόκκινη κάρτα» στον νεοφιλελευθερισμό των ποδοσφαιρικών συλλόγων που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα, τη European Super League, βγάζουν οι οπαδοί, με σκοπό την αποκόμιση κερδών από τη δημιουργία ενός σχεδόν μονοπωλιακού προϊόντος – και, φυσικά, πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η Wall Street, που υποστηρίζει το όλο εγχείρημα μέχρι του ποσού των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, λογικά, αναμένεται να αναδιαρθρωθεί πλήρως και το ποδοσφαιρικό προϊόν και ίσως και οι κανόνες του παιχνιδιού.
Για παράδειγμα, χάριν των τηλεοπτικών διαφημίσεων, ίσως οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες αποφασίσουν διεύρυνση του διαλείμματος στο ημίχρονο από τα 15 λεπτά στη μισή ώρα.
Ή μπορεί να βάλουμε και ένθετα διαλείμματα… πέρα από το ημίχρονο.
Και τι θα γίνει με τους οπαδούς οι οποίοι αντιδρούν και τροφοδοτούν οικονομικά το άθλημα; θα ρωτούσε κάποιους.
Όσον αφορά το νεοφιλελεύθερο παιχνίδι, η πραγματική ομορφιά έγκειται στο ότι αν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια δεν φτάσουν, «τότε θα επέμβει, ενδεχομένως, κάποια κεντρική τράπεζα για να μας σώσει…».

Οι νέοι κανονισμοί

Βάσει του νέου νόμου εντός της ΕΕ, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν κινεζικό εξοπλισμό και υπηρεσίες πληροφορικής από την Κίνα ή από άλλες χώρες που θεωρούνται «αντίπαλες», από τον Μάιο θα πρέπει να ζητούν άδεια από τις αρμόδιες αρχές.
Σημειώνεται πως αυτή η νέα νομοθεσία αφορά έως και 4,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Deutsche Telekom, η Volkswagen κ.λπ.
Κατά τ’ άλλα, διογκώνεται το πρόβλημα των ημιαγωγών, καθώς μάλιστα πολλές γραμμές παραγωγής σταματούν.
Μοιραία, ο πρόεδρος Xi Jinping επιτέθηκε στην ΕΕ λόγω των σχεδίων για την επιβολή πράσινων δασμών, με αποτέλεσμα τις κυρώσεις για βουλευτές της ΕΕ.

Ουκρανία - Ρωσία

Στο μέτωπο της Ουκρανίας, κατά ειρωνικό τρόπο, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε μόλις ότι υπήρξε μια «αφελής προσέγγιση» απέναντι στη Ρωσία και ότι «η σαφής κόκκινη γραμμή» πρέπει να καθοριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
Στο μεταξύ, οι Ρώσοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα στη ρωσοουκρανική μεθόριο.
Η λογική και τα logistics «λένε» πως είτε θα πρέπει να αποσυρθούν σύντομα ή να γίνει μάχη.
Ο Putin δίνει την ετήσια ομιλία του στο έθνος την Τετάρτη 20 Απριλίου, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων.
Και παρότι η ένταση θα μπορούσε να εκτονωθεί σύντομα, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός πως η Μόσχα σχεδιάζει επέκταση πέρα Δνείπερο, μέχρι την Υπερδνειστερία.
Ωστόσο, ίσως είναι καλύτερο να μιλήσει κανείς για ποδόσφαιρο σήμερα, σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν τα πραγματικά σοβαρά, καταλήγει η Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης