Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Institute for Economic Research: Γιατί είναι επικίνδυνη η χρήση μάσκας

tags :
American Institute for Economic Research: Γιατί είναι επικίνδυνη η χρήση μάσκας

Στο εμπόριο μάσκες φτιαγμένες από υλικά βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία - Ανιχνεύονται μύκητες, μούχλα, βακτήρια και ουσίες που μπορεί να προκελέσουν μέχρι και καρκίνο

Την επικινδυνότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται σε μάσκες ευρείας κατανάλωσης αναλύει σε άρθρο του το American Institute for Economic Research.
Το επικίνδυνα υλικά ανιχνεύοται σε μάσκες, κυρίως μιας χρήσης, τα οποία δύναται να έχούν σημαντικές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία όσων τις χρησιμοποιούν.
Οι μάσκες αυτές είναι κυρίως κατασκευασμένες από πολυεστέρα, μικροπλαστικά και κάποια επικίνδυνα συστατικά του χλωρίου, τα οποία εισπνέονται απευθείας εφόσον η μάσκα είναι σε απευθείας επαφή με το πρόσωπο.
Η έρευνα που δημοσιεύεται, κάνει λόγο για μεγαλύτερο κίνδυνο στην υγεία από την εισπνοή σε σχέση με την κατάποση, καθώς οι βλαβερές ουσίες εισέρχονται απευθείας στο νευρικό σύστημα!

Κίνδυνος για το ανοσοποιητικό

Υπάρχουν επίσης αναφορές για μούχλα, μύκητες και βακτήρια που μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ενδεχομένως να το αποδυναμώσουν.
Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τους κινδύνου που ενέχουν για τα παιδιά.
Στον Καναδά έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τις μπλε μάσκες προσώπου μίας χρήσης, οι οποίες περιέχουν μια ουσία που μοιάζει με αμίαντο.
Η σχετική προειδοποίηση κάνει λόγο για συγκεκριμένες επικίνδυνες μάσκες οι οποίες μοιράζονται στα σχολεία του Κεμπέκ!
Αυτό που όμως είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι οι μάσκες SNN200642 που χρησιμοποιούνταν σε ολόκληρο τον Καναδά σε σχολικές αίθουσες δεν είχαν δοκιμαστεί ποτέ για ασφάλεια ή αποτελεσματικότητα. 

Ύποπτες και για καρκίνο

Οι επιστήμονες που σχετίζονται με την έρευνα κάνουν λόγο για το επικίνδυνο υλικό γραφένιο το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή της μάσκας, μικρά σωματίδια του οποίου μπορούν να μεταφερθούν μέσω της αναπνευστικής οδού στους πνεύμονες προκαλώντας μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
Επίσης, αναφέρεται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσβληθεί άμεσα από τις μικροΐνες της μάσκας, οδηγώντας έτσι σε παρατεταμένη φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Το άρθρο μάλιστα προτρέπει «οι μάσκες να μη φοριούνται από υγιή άτομα για να προστατευθούν από αναπνευστικές λοιμώξεις, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι μάσκες που φοριούνται από υγιή άτομα είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη των ασθενιών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης