Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Επί ξυρού ακμής η αγορά ομολόγων, λόγω νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ - Πιθανό νέο sell off

JP Morgan: Επί ξυρού ακμής η αγορά ομολόγων, λόγω νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ - Πιθανό νέο sell off
H Μεγάλη Παρασκευή είναι κομβική για τα ομόλογα, λέει η JP Morgan
Σχετικά Άρθρα

Πολύ πιθανό θεωρεί το σενάριο να υπάρξει μια ραγδαία άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.
Στις 2 Απριλίου αναμένεται να δημοσιευτεί η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι αναλυτές προσδοκούν ότι θα υπάρξει σχετική «αναπήδηση» από τις 379 χιλιάδες στις 650 χιλιάδες, όπερ σημαίνει μια αύξηση περίπου 40% - ένα νούμερο που επιβεβαιώνεται και από τις νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας.
Και ενώ αυτό ο αριθμός έχει ήδη προεξοφληθεί, υπάρχει ο «κίνδυνος» οι νέες θέσεις εργασίας να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.
Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για 1,83 εκατομμύρια, κάτι το οποίο είναι μάλλον αχρείαστο να ειπωθεί πως θα εντείνει πάρα πολύ τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.
BLS_forecast_JPM_0.jpg
Μεγάλη Παρασκευή

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η JP Morgan, υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.
Στις 2 Απριλίου είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς, οπότε τα μοναδικά assets που μπορεί να επηρεαστούν είναι τα ομόλογα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την αμερικανική τράπεζα, «φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί στο αμερικανικό δεκαετές και σίγουρα στο πενταετές ομόλογο του αμερικανικού Δημοσίου αν υπάρξουν 1,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.
Η… αγέλη θα πανικοβληθεί και σίγουρα θα υπάρξει sell off».
good_friday_early_close_0.jpg
Ως εκ τούτου, οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν αστάθεια.
«Η ιστορία έχει δείξει ότι οι αγορές ομολόγων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις νέες θέσεις εργασίας».
Το ακόλουθο γράφημα είναι αποκαλυπτικό, δεδομένου ότι είθισται αυτά τα στοιχεία να ανακοινώνονται Μεγάλες Παρασκευές, όταν τα χρηματιστήρια είναι κλειστά…
Το γράφημα δείχνει τη μεταβλητότητα στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και είναι αποκαλυπτικά.
Το σίγουρο είναι ότι η αγορά είναι επί ξυρού ακμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης