Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Διόρθωση 5%-10% στον δείκτη S&P 500 ως το τέλος του β’ εξαμήνου - Άνοδος στις 4.100 μονάδες στα τέλη του 2021

Deutsche Bank: Διόρθωση 5%-10% στον δείκτη S&P 500 ως το τέλος του β’ εξαμήνου - Άνοδος στις 4.100 μονάδες στα τέλη του 2021
Οι θεσμικοί έχουν επεκτείνει κατά πολύ την έκθεσή τους, αναφέρει η Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα

Διόρθωση 5%-10% στον δείκτη S&P 500 ως το τέλος του β’ εξαμήνου, δηλαδή περίπου στις 3.500 μονάδες, και κατόπιν ανοδικό ξέσπασμα στις 4.100 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021 αναμένει η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικώς, το καλοκαίρι του 2020, οι μετοχές στις ΗΠΑ ανέκαμπταν περισσότερο από 90% σε σχέση με τα χαμηλά του Μαρτίου του ίδιου έτους, που προκάλεσε η πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, που βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, διέγραφε μια τρελή πορεία, παρά το γεγονός πως η Covid19 μαινόταν στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.
Παρά την τεράστια ανάκαμψη, οι ενοποιημένες τοποθετήσεις των θεσμικών στην αγορά μετοχών των ΗΠΑ ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.
Ωστόσο, πλέον οι θεσμικοί έχουν επεκτείνει κατά πολύ την έκθεσή τους, που πλέον βρίσκεται στο 92ο εκατοστημόριο, κάτι το οποίο αποτελεί σημάδι ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή, καθώς όλοι επενδυτές είναι ήδη μέσα.
Με άλλα λόγια, οι μετοχές είναι υπεραγορασμένες και υπερπουλημένες.
db_inst_positioning.jpg
Τι θα συμβεί τώρα;

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, βραχυπρόθεσμα η τοποθέτηση μετοχών είναι πιθανό να παραμείνει επαρκώς υποστηριζόμενη, καθώς η ανάπτυξη αυξάνεται ακόμη περισσότερο.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, η ανάπτυξη θα κορυφωθεί κάποια στιγμή στο β’ τρίμηνο του 2021, πιθανώς συμπίπτοντας με ένα ευρύτερο άνοιγμα, τον πιο ζεστό καιρό και την επιστροφή των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι αγορές θα χάσουν τους μικρομετόχους, οι οποίοι θα στρέψουν αλλού την προσοχή τους.
Ως εκ τούτου, η Deutsche Bank εκτιμά για τον S&P 500 μια διόρθωση της τάξεως των 5-10%, προτού υπάρξει ξανά άνοδος έως τις 4.100 μονάδες έως το τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης