Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Doubleline Capital: Το γράφημα που δείχνει ότι πλησιάζουμε σε κραχ τύπου dot.com

Doubleline Capital: Το γράφημα που δείχνει ότι πλησιάζουμε σε κραχ τύπου dot.com

Η απόδοση των μετοχών τεχνολογίας και ανάπτυξης έχει τελειώσει και έχει ξεκινήσει η εναλλαγή προς εκείνες της αξίας και εκείνες που εκτίθενται σε εμπορεύματα

Ένα αξιοσημείωτο γράφημα παρουσίασε ο επικεφαλής του Doubleline Capital, Jeff Gundlach, το οποίο δείχνει ότι ο λόγος του Nasdaq προς τον S&P 500 έχει κινηθεί χαμηλότερα (λόγω της χαμηλής απόδοσης του Nasdaq σε συνδυασμό με τη δυναμική στις μετοχές αξίας) και είναι τώρα ακριβώς στο σημείο ανώτατα επίπεδα της φούσκας dot.com.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το γράφημα, ο Gundlach επισημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο καμπής και αναμφισβήτητα οι πιο σημαντικοί δείκτες μετοχών στέλνουν σήματα περιστροφής.
Κατά την άποψη του Gundlach, η απόδοση των μετοχών τεχνολογίας και ανάπτυξης έχει τελειώσει και έχει ξεκινήσει η εναλλαγή προς εκείνες της αξίας και εκείνες που εκτίθενται σε εμπορεύματα.

Τι συνέβη το 2000

Το 2000, όταν η αγορά ξεκίνησε μια τριετή πτώση, ο δείκτης είχε 27 συνεδρίες όπου αυξήθηκε τουλάχιστον 4%.
Αυτό συγκρίθηκε με έξι τέτοιες ημέρες το 1999, όταν οι τιμές διπλασιάστηκαν.
«Τα πρώτα στάδια μιας αγοράς αρκούδων συνήθως χαρακτηρίζονται από ισχυρά ράλι, και αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι πόσο μακριά επεκτείνονται τα ράλι και όχι πόσο γρήγορα κινούνται μέσα σε μία μόνο συνεδρία», δήλωσε ο Michael Shaoul, διευθύνων σύμβουλος της Marketfield Asset Management.
«Τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν ότι ο τομέας της τεχνολογίας τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του ως βασικός παγκόσμιος ηγέτης», πρόσθεσε.
Αυτό προκαλεί τη μνήμη για όσους έζησαν το dot-com crash.

Τότε, όταν το Nasdaq 100 άρχισε να πέφτει τον Μάρτιο του 2000, ο S&P 500 συνέχισε να ενισχύεται και κορυφώθηκε 14 μήνες αργότερα - ένα σημάδι ότι τα χρήματα απομακρύνθηκαν από τις τεχνολογικές μετοχές.
Τελικά, ο Nasdaq έχασε το ήμισυ της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης