Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αύξηση της απόδοσης - στόχου για το αμερικανικό 10ετές στο 1,90% έως τέλος 2021

Goldman Sachs: Αύξηση της απόδοσης - στόχου για το αμερικανικό 10ετές στο 1,90% έως τέλος 2021
Ο συνδυασμός της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και της ευρύτερης διάθεσης των εμβολίων έχουν εντείνει τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού, αναφέρει η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση του στόχου για την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου προχώρησε η Goldman Sachs, θέτοντας τον πήχη στο 1,90% έως το τέλος του 2021.
Ως εκ τούτου, εκτιμάται αύξηση κατά 6,6 μονάδες βάσης, δεδομένου ότι η τρέχουσα απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς είναι 1,536%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται

Η ήδη σημαντική αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα παγκοσμίως, αναφέρει η τράπεζα, θα επεκταθεί, λόγω της έντονης επιτάχυνσης της ανάκαμψης κατά τα επόμενα τρίμηνα.
Η άνοδος των αποδόσεων τις τελευταίες εβδομάδες οδήγησε τις τράπεζες της Wall Street στο να αυξήσουν επανειλημμένους τους στόχους απόδοσης.
Ο συνδυασμός της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και της ευρύτερης διάθεσης των εμβολίων έχουν εντείνει τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού ενώ έχει δημιουργήσει αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσει τη στάση της πολιτικής της για όσο διάστημα έχει σηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης