Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Ξαφνικά αποκαλύφθηκε η τριάδα του κινδύνου στη Wall Street - Tesla, Bitcoin, Ark Invest

Saxo Bank: Ξαφνικά αποκαλύφθηκε η τριάδα του κινδύνου στη Wall Street - Tesla, Bitcoin, Ark Invest

Tesla και Bitcoin συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε κορυφαίων συμμετοχών των millennials

Σχετικά Άρθρα
Ως ένα σύμπλεγμα κινδύνου χαρακτηρίζει την Tesla-Bitcoin-Ark η Saxo Bank, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση θέσεων υπάρχουν διασταυρούμενες συσχετίσεις στο κορυφαίο Ark Innovation ETF.

Όπως αναφέρει η Saxo Bank, τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί σημαντικές εκροές σε όλα τα ETF τους, επισημαίνοντας ότι το συναίσθημα κινδύνου έχει αλλάξει.
Με την τολμηρή κίνηση του ιδρυτή να αυξήσει τη θέση της Tesla κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο κίνδυνος έχει αυξηθεί, με τη συνέχεια να προμηνύει ένα αναγκαστικό sell off,όχι μόνο στα κεφάλαια της Tesla, του Bitcoin και της Ark, αλλά και σε τίτλους βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ, όπου η Ark Invest είναι από τους κύριους κατόχους.

Αυξάνεται η συσχέτιση Tesla - Bitcoin

Σύμφωνα με τη Saxo Bank η βραχυπρόθεσμη συσχέτιση μεταξύ Tesla και Bitcoin αυξάνεται.
Μια έρευνα από τον Charles Schwab επιβεβαίωσε επίσης την υποψία ότι υπάρχει μεγάλη επικάλυψη, καθώς αυτοί οι δύο τίτλοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε κορυφαίων συμμετοχών των millennials.
2021-02-28_14-14-49.jpg
Η ανάλυση οδήγησε γρήγορα στην Ark Invest με το περίφημο Ark Innovation ETF που είχε μεγάλη θέση στην Tesla και η χαρισματική ιδρυτής της Cathie Wood είναι μεγάλη πιστή στην λεγόμενη αποδιοργανωτική κουλτούρα καινοτομίας της Silicon Valley.
Αυτή η τάξη ανθρώπων πιστεύει ακράδαντα στην τεχνολογία ως καλή κυρίως για την κοινωνία σε όλες τις πτυχές της και ότι το Bitcoin είναι μια προστασία έναντι της μελλοντικής "κατάσχεσης πλούτου", η οποία είναι πιθανότατα αναπόφευκτη λόγω της ιστορικά μεγάλης ανισότητας πλούτου.
2021-02-28_14-15-23.jpg

Το μάρκετινγκ υπέρ του Bitcoin

Αν εξετάσει κανείς προσεκτικά την επικοινωνιακή προώθηση του Bitcoin, θα δει μια τεράστια διαδικτυακή μηχανή μάρκετινγκ που προσελκύει τους απλούς ανθρώπους στο παιχνίδι.
Πρόσφατα πλούσιοι άνθρωποι όπως η Elon Musk υποστήριξαν ανοιχτά το Bitcoin, πρώτα γραπτώς και αργότερα σε δράση προσθέτοντας 1,5 δισ. δολάρια στον ισολογισμό της Tesla και αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αστάθεια των κερδών του.
Το τρίγωνο του Tesla-Bitcoin-Ark και η αντίστοιχη δυναμική τους ενισχύουν ο ένας τον άλλον δημιουργώντας έναν βρόγχο θετικής ανάδρασης που δελεάζει περισσότερους επενδυτές σε αυτά τα μέσα.
Αλλά όπως είδαμε αυτήν την εβδομάδα ο «πύργος κινδύνου» αρχίζει να παρουσιάζει ρωγμές.

Άρχισαν οι πιέσεις

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου οι Tesla, Bitcoin, Ark δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις από επικριτικές φωνές στις κυβερνήσεις.
Το σύμπλεγμα κινδύνου κινείται σαφώς μαζί και οι συσχετίσεις άρχισαν να αυξάνονται.
Η αστάθεια αυξήθηκε σε γενικές γραμμές και σε ένα σημείο η Cathie Wood θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να υποστηρίξει δημοσίως τα κεφάλαιά της, αναφέροντας ότι είχε αυξήσει τη θέση της στην Tesla.
Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση, αλλά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο.
Σε περίπτωση που διατρέξει κίνδυνο με σημαντικές εκροές, θα πρέπει πρώτα να μειώσει τις πιο ρευστές θέσεις.
Και αν αναγκαστεί να το κάνει με εξαργυρώσεις, το παιχνίδι αλλάζει δραματικά.

Οι θέσεις της Ark Invest

2021-02-28_14-14-08.jpg
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις μεγαλύτερες θέσεις σε όλα τα κεφάλαια
2021-02-28_14-14-24.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης