Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζει προβλέψεις για ΗΠΑ και αναδυόμενες, «κόβει» για την Ευρωζώνη

Moody's: Αναβαθμίζει προβλέψεις για ΗΠΑ και αναδυόμενες, «κόβει» για την Ευρωζώνη
Η επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την Ευρώπη, οφείλεται στα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκαν στην περιοχή για την ανακοπή της εξάπλωσης της COVID-19
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη σε ΗΠΑ και αναδυόμενες αγορές το 2021 και σε πτωτική για την Ευρωζώνη, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για άνιση ανάκαμψη μεταξύ των χωρών της G20.
Η επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την Ευρώπη, οφείλεται στα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκαν στην περιοχή για την ανακοπή της εξάπλωσης της COVID-19.

ΗΠΑ και αναδυόμενες

Ειδικότερα, η Moody's αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 4,7% από το 4,2% που ανέμενε τον Νοέμβριο.
Η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές προβλέπεται τώρα να διαμορφωθεί στο 7% από το 6,1%, κυρίως λόγω των ανοδικών αναθεωρήσεων για την Κίνα, την Ινδία και το Μεξικό.

Ευρωζώνη

Οι προβλέψεις για την ευρωζώνη και τη Βρετανία αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 3,7% και 4,7% από το 4,7% και 5,2% αντίστοιχα.
«Οι επιπτώσεις σε μεμονωμένες επιχειρήσεις, σε κλάδους και περιοχές συνεχίζουν να είναι ανομοιόμορφες και η κρίση της COVID-19 θα διαρκέσει ως πρόκληση για τις οικονομίες του κόσμου πολύ περισσότερο από τον ορίζοντα των διετών μας προβλέψεων», ανέφερε η Moody's σε έκθεσή του για τις νέες προβλέψεις στις χώρες της G20, στην οποία κάνει λόγο για άνιση ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης