Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ετοιμαστείτε για το μεγάλο rotation στις αγορές - Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της ανόδου το β' 3μηνο του 2021

UBS: Ετοιμαστείτε για το μεγάλο rotation στις αγορές - Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της ανόδου το β' 3μηνο του 2021

Θα έχουμε χαμηλότερες αποδόσεις αλλά εύνοια στις μετοχές ανάπτυξης έναντι εκείνων της αξίας

Η ενίσχυση των χρηματοοικονομικών συνθηκών πιθανότατα θα οδηγήσει σε «αλλαγή τάσης» στις παγκόσμιες αγορές το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τη UBS, η οποία εκτιμά ότι θα έχουμε χαμηλότερες αποδόσεις αλλά εύνοια στις μετοχές ανάπτυξης έναντι εκείνων της αξίας.

Η μετάβαση από μια αγορά που βασίζεται στη ρευστότητα σε μια αγορά με βάση την ανάπτυξη και τα κέρδη θα έρθει καθώς οι προσδοκίες του πληθωρισμού κορυφώνονται, αναφέρει χαρακτηριστικά η UBS.
Εντούτοις, της μεγάλης αλλαγής θα προηγηθεί οποιασδήποτε μείωσης της στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες.
Αυτή η αλλαγή θα σηματοδοτηθεί από τη μείωση των πραγματικών επιτοκίων και των πιστωτικών spreads - που θα σηματοδοτήσουν το τέλος της ρευστότητας, ανέφεραν οι αναλυτές της UBS.
-1x-1.jpg

Τι κινεί τις αγορές

«Παρόλο που αυτές οι αλλαγές δεν συνεπάγονται μεγάλο μειονέκτημα, θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη φύση του ράλι», αναφέρει η UBS.
«Οι μετοχές που επωφελούνται από την ανάπτυξη θα έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα κέρδη της αγοράς».
Μια πρόσφατη αύξηση των πραγματικών αποδόσεων στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές που βλέπουν τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια ως ακρογωνιαίο λίθο στο ράλι κινδύνου-περιουσιακών στοιχείων που έχει στείλει τις παγκόσμιες μετοχές σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.
Το επιτόκιο των δεκαετών αμερικανικών τίτλων που προστατεύονται από τον πληθωρισμό αυξήθηκε στο 0,77% την περασμένη εβδομάδα από το -1,08% στις 11 Φεβρουαρίου.

Προ των πυλών το tapering;

Ενώ οι υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις σημαίνουν ότι η οικονομία κερδίζει ανοδικό ρυθμό, μπορούν να οδηγήσουν σε σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και μετατόπιση της κατανομής περιουσιακών στοιχείων.
«Μια μικρή αύξηση των πραγματικών επιτοκίων πιθανότατα δεν θα είναι μεγάλη ανησυχία, αλλά καθώς επιταχύνονται τα πραγματικά επιτόκια, κάθε σταδιακή κίνηση γίνεται πιο δύσκολη για τις αγορές», έγραψε η UBS.
Μια ανάλυση παρόμοιων ιστορικών «αλλαγών φάσης» όταν οι οδηγοί ρευστότητας μετατοπίζονται, υποδηλώνει ότι οι χαμηλότερες αποδόσεις της αγοράς και οι τίτλοι ανάπτυξης οριακά ξεπερνούν τα μερίδια αξίας, δήλωσε η UBS.
Το δολάριο βλέπει συνήθως μικρά κέρδη έναντι των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών και η εναλλαγή από τις ΗΠΑ σε άλλες αγορές γίνεται λιγότερο ελκυστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης