Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Μειώνει θέσεις σε κρατικά ομόλογα, ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές

BlackRock: Μειώνει θέσεις σε κρατικά ομόλογα, ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές

Η BlackRock θεωρεί ότι κομβικά ζητήματα θα αποτελέσουν το πόσο ισχυρή θα είναι η ανάκαμψη και η αντίδραση των ονομαστικών αποδόσεων των ομολόγων στον υψηλότερο πληθωρισμό

Σχετικά Άρθρα

Μειώνει την έκθεσή του σε κρατικά ομόλογα και αυξάνει τις θέσεις του σε μετοχές ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock υπό το φως της προόδου στο πεδίο των μαζικών εμβολιασμών ανά των κόσμος και της εκτίμησης για δυνητική άνοδο των δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ των 2,8 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται σημείωμα της εταιρείας.

Πρόβλεψη

Στο εβδομαδιαίο σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές στο BlackRock Investment Institute σημειώνουν ότι η εταιρεία αναβαθμίσει τη σύστασή της «underweight» (υποτιμημένα) όσον αφορά τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
Οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα, που είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές, έχουν κατακτήσει υψηλά μηνός τον Φεβρουάριο αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αποχωρούν από την αγορά κρατικού χρέους.
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων δήλωσε επίσης ότι αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές μετοχές στην κατογορία «ουδέτερο», σημειώνοντας ότι προβλέπει ότι θα γεφυρωθεί το χάσμα όσιον αφορά τις αποτιμήσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.
Υποβάθμισε τη σύσταση για τα περιφερειακά ομόλογα της ζώνης του ευρώ σε «ουδέτερη».

Βρετανία

Στο σημείωμα του BlackRock Investment Institute σημειώνεται επίσης ότι πραγματοποιεί για πρώτη φορά μετά το Brexit τη σύσταση «υποτιμημένες» για τις μετοχές της Βρετανίας, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «υπερτιμημένες» έναντι των μετοχών των ΗΠΑ και των μετοχών των αναδυόμενων αγορών και ενώ για τις ιαπωνικές μετοχές διατήρησε τη σύσταση «υποτιμημένες».
Οι βρετανικοί δεικτες FTSE 100 και FTSE 250 καταγράφουν χαμηλότερη απόδοση από τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες από τις αρχές του 2016, το έτος του δημοψηφίσματος για την απόχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανάκαμψη

«Αναμένουμε ότι θα αναδειχθούν ως κεντρικά ζητήματα τις μελλοντικές αναλύσεις το πραγματικό ύψος της ανάκαμψης και η σιωπηρή αντίδραση των ονομαστικών αποδόσεων των ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού (σ.σ. τα οποία θα προκληθούν απο την αύξηση της ζήτησης μετά τα περιοριστικά μέτρα), ακόμη και ύστερα από σημαντικές κινήσεις στην αγοράς», αναφέρεται στο σημείωμα.

Διακυμάνσεις

Τα παραπάνω συντείνουν στην τακτική μας θέση για την ανάληψη μεγαλύτερων κινδύνων (σ.σ. και άρα η προτροπή για τη στροφή σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία).
Βασικό κίνδυνο αποτελεί η περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων λήξεων ομολόγων καθώς οι αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες σε μια επανεκκίνηση των οικονομικών παγκοσμίως η οποία θα μπορούσε να υπερβεί τις προσδοκίες»
«Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περιόδους έντονων διακυμάνσεων, παρόλο που πιστεύουμε ότι η Fed θα αποφύγει τις έντονες κίνήσεις (σ.σ. όπως η αύξηση των επιτοκίων) προς το παρόν».
bond.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης