Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Απρόσμενη ανθεκτικότητα της οικονομίας στο νέο κύμα των περιορισμών

Oxford Economics: Απρόσμενη ανθεκτικότητα της οικονομίας στο νέο κύμα των περιορισμών
Η συνεχής κρατική στήριξη βοήθησε στη διατήρηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης
Σχετικά Άρθρα

Για απρόσμενη ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ευρωζώνης στους νέους περιορισμούς για την πανδημία, προκειμένου να ελεγχθεί το τελευταίο κύμα της covid-19, κάνει λόγο η Oxford Economics.
Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτών των μέτρων ήταν ουσιαστικά ηπιότερος από ό, τι εκτιμούσαν αρχικά οι αναλυτές.
Σε αντίθεση με την ευρεία κατάρρευση της δραστηριότητας στο αρχικό στάδιο της κρίσης του κορωνοϊού, οι νέοι περιορισμοί είναι πιο στοχευμένοι, καθώς επέτρεψαν σε μεγάλα τμήματα της οικονομίας να λειτουργήσουν σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα.
Οι κατασκευές και η βιομηχανική παραγωγή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστες.
Η μεταποίηση επωφελείται από ένα πολύ πιο θετικό εξωτερικό υπόβαθρο, το οποίο βοηθά επίσης στη στήριξη των επιχειρηματικών επενδύσεων κατά τη διάρκεια του νέου κύματος.
Ενώ οι υπηρεσίες συνεχίζουν να επιδεικνύουν ανθεκτικότητα και άλλοι τομείς προσαρμόζονται επίσης στη νέα κανονικότητα, με αποτέλεσμα μια ηπιότερη πτώση της δραστηριότητας.

Ισχυρή ανάκαμψη μόλις τεθεί υπό έλεγχο της πανδημίας

Ενώ οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν πλήρως την οικονομία μετά την ξαφνική διακοπή της δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2020, η συνεχής κρατική στήριξη βοήθησε στη διατήρηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης κατά τις πιο πρόσφατες διακοπές λειτουργίας, περιορίζοντας σημαντικά τον αντίκτυπο του δεύτερου κύματος, σημειώνουν οι αναλυτές.
Παρόλο που η οικονομία της ευρωζώνης θα υποστεί πιθανότατα διπλή ύφεση, η ζημιά που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου του 2020 και του α΄τριμήνου του 2021, θα είναι πολύ ήπια σε σύγκριση με το 2020.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Oxford Economics εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα καταγράψει ισχυρή ανάκαμψη, μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.
oxford.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης