Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι funds managers μειώνουν τη διακράτηση μετρητών στα επίπεδα του 2013

tags :
BofA: Οι funds managers μειώνουν τη διακράτηση μετρητών στα επίπεδα του 2013
Η BofA δήλωσε ότι τα επίπεδα μετρητών στους fund managers μειώθηκαν στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013

Στα χαμηλά επίπεδα του 2013, ακριβώς πριν το taper tantrum, έχουν υποχωρήσει τα επίπεδα μετρητών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για το οικονομικό outlook.
Οι διεθνείς μετοχές έχουν καταγράψει διαδοχικά υψηλά ρεκόρ το 2021, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν υποστηρικτικές και οι κυβερνήσεις διοχετεύουν χρήματα στο σύστημα ώστε οι οικονομίες να ανακάμψουν ταχύτερα από τη ζημία του κορωνοϊού.
Το 91% των επενδυτών αναμένει μια ισχυρότερη οικονομία, την καλύτερο οικονομικό outlook, σύμφωνα με την έρευνα της BofA σε 225 διαχειριστές κεφαλαίων με 645 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση την Τρίτη.
«Ο μόνος λόγος για να είμαστε bearish είναι... δεν υπάρχει λόγος να είμαστε bearish», δήλωσε στους πελάτες του Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της BofA.
Η BofA δήλωσε ότι τα επίπεδα μετρητών στους fund managers μειώθηκαν στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013, λίγο πριν η Fed πυροδότησε ένα ξέσπασμα της αγοράς, λόγω της πρόθεσης της τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (tapering) που άρχισε κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.
Ένα taper tantrum ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος tail risk (κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων).
Παρ' όλα αυτά τα θέματα που σιγοβράζουν στο παρασκήνιο, από την έρευνα της BofA προέκυψε ότι μόνο το 13% των συμμετεχόντων ανησυχούσε για τις φούσκες στα assets.
Περίπου το 53% των επενδυτών δήλωσαν ότι οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται σε bull market τελευταίου σταδίου ενώ το 27% βλέπει ότι ακόμα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης