Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA προειδοποιεί: Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει 10%, στις 3.500 μονάδες, το α’ τρίμηνο του 2021

Η BofA προειδοποιεί: Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει 10%, στις 3.500 μονάδες, το α’ τρίμηνο του 2021
Θέμα χρόνου να σημειωθεί κύμα πωλήσεων, υποστηρίζει η Bank of America
Σχετικά Άρθρα

Άγρια διόρθωση έως -10%, στις 3.500 μονάδες, αναμένει για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America.
Πιο συγκεκριμένα, σε report της την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, η τράπεζα, η οποία είχε θέσει ως στόχο για τον S&P 500 τις 3.800 μονάδες, σημειώνει ότι αναμένει διόρθωση από 5% έως 10% (3.500 μονάδες) στην αγορά το α’ τρίμηνο του 2021.
Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν ευκαιρίες ώστε να αγοράσουν επωφελώς στα χαμηλά, εν όψει μιας bull market μεσομακροπρόθεσμα.
Σύμφωνα με την BofA, η τρέχουσα ευφορία είναι αδικαιολόγητη, ενώ υποστηρίζει ότι ο δείκτης BofA Global Research στέλνει ουδέτερα σήματα.
Πυλώνες του άνευ προηγουμένου bullish συναισθήματος, σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις (λόγω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Fed αλλά και του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden) είναι η βελτίωση των μακροοικονομικών δεδομένων που διαπιστώνεται.
Ωστόσο, ο δείκτης Bull & Bear της BofA είναι στις 7,5 μονάδες, με τις 8 μονάδες να στέλνουν σήμα πώλησης.
b1.jpg

Επίσης, επισημαίνονται διάφορες στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν καθώς ο δείκτης S&P 500 κυμαίνεται στο εύρος των 3830-3885 μονάδων.
Σύμφωνα με τον δείκτη Put Options / Call Options, δεν επιβεβαιώνεται το θετικό συναίσθημα, με τον Φεβρουάριο να είναι παραδοσιακά αρνητικός μήνας για το χρηματιστήριο.
Σε αυτές τις bearish αναφορές, η BofA προσθέτει και τα ακόλουθα:
Πρώτον, η αγορά θα φτάσει στο peak της το α’ μισό του 2021.
«Έχουμε ήδη ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ έκδοσης μετοχών, που συνέβη κατά τη διάρκεια της φούσκας dot-com και σημειώνουμε πως μετά τις δύο προηγούμενες κορυφές του S&P 500 τα PE έπεσαν».
Ταυτόχρονα, τα τελευταία δύο χρόνια το ποσοστό των μη κερδοφόρων IPO κυμάνθηκε κοντά στο 80%.
Αυτό σημαίνει ότι «δεν έχει ζητηθεί από τους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράσουν τόσο πολλές νέες, μη κερδοφόρες εταιρείες από το 2000»
b2.jpg
Δεύτερον, το απίστευτο ράλι στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης τους τελευταίους μήνες έδινε ισχυρό bullish σήμα για τον οικονομικό κύκλο.
Ωστόσο, η BofA προειδοποιεί ότι το rebound και το επενδυτικό rotation προς τις μετοχές αξίες έναντι των μετοχών ανάπτυξης προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
b3.jpg
Τέλος, η τράπεζα προσέχει ότι οι παγκόσμιες εταιρείες που προσφέρουν guidance σε ό,τι αφορά τα κέρδη αναθεώρησαν μαζικά επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) – κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από την περίοδο 2004 - 2009.
Και ενώ τα πραγματικά κέρδη μπορεί να φτάσουν σε νέα υψηλά μέσα στο έτος, πρέπει να θυμηθούμε ότι το χρηματιστήριο δρα πάντα προξοφλητικά.
b4.jpg
Με άλλα λόγια, οι μετοχές είναι υπερτιμημένες και λογικά ένας καταρράκτης πωλήσεων είναι απλώς θέμα χρόνου.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης