Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Μετοχές ή ομόλογα; Καταλύτης αποφάσεων τα κέρδη ανά μετοχή

Societe Generale: Μετοχές ή ομόλογα; Καταλύτης αποφάσεων τα κέρδη ανά μετοχή
Στο δίλημμα «Μετοχές ή ομόλογα» αναφέρεται με ανάλυσή της η γαλλική τράπεζα Societe Generale

Στο δίλημμα «Μετοχές ή ομόλογα» αναφέρεται με ανάλυσή της η γαλλική τράπεζα Societe Generale, η οποία καθορίζει ως βασική προϋπόθεση για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων την εξέταση του δείκτη κέρδη ανά μετοχή (EPS).
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται.
Αυτό, θεωρητικά, μπορεί να κάνει τις μετοχές λιγότερο ελκυστικές, σε όρους αποτιμήσεων.
Παρ’ όλα αυτά, στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ δεν άλλαξε τίποτε – αν και η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς έφτασε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου το 1,2%.
Από την άλλη, τα futures στη Wall Street σημείωσαν άνοδο, ενώ και οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν αυξητικές τάσεις.
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, S&P 500, την προηγούμενη εβδομάδα «σκαρφάλωσε» +5%, πραγματοποιώντας για έβδομη φορά ρεκόρ.
Η Societe Generale, λοιπόν, εξέτασε αυτό το παράδοξο φαινόμενο, καθώς το αμερικανικό δεκαετές έφτασε σε υψηλό 11μηνου, συγκρίνοντάς το με τα κέρδη από μετοχές.
societe.png

Όπως δείχνει το διάγραμμα, το χάσμα μεταξύ κερδών από τις μετοχές και αποδόσεων των ομολόγων δεν είναι τόσο μικρό όσο ήταν το 2018, όταν οι μετοχές βρίσκονταν χαμηλότερα.
Το τρέχον spread υποδηλώνει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να «απορροφήσουν» τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου στο 1,5%,
Εφόσον τα κέρδη συνεχίσουν να δείχνουν «κινητικότητα», οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές θα μπορούσαν να απορροφήσουν πρόσθετες αποδόσεις 135 μον. βάσης.
Σύμφωνα με τη Societe Generale, τα κέρδη στον S&P 500 θα σημειώσουν αύξηση +24% το 2021 και +16% το 2022.
Οι εταιρείες του Stoxx Europe 600 θα σημειώσουν αύξηση κερδών +41% το 2021 και +16% το 2022.
«Παραμένουμε bullish όσον αφορά τις αγορές μετοχών, ωστόσο οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές εταιρείες που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα EPS προφανώς αποτελούν μεγάλο ρίσκο» καταλήγει η Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης