Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η ανάπτυξη της Κίνας θα περιοριστεί τους επόμενους μήνες - Οι 2 κίνδυνοι

Goldman Sachs: Η ανάπτυξη της Κίνας θα περιοριστεί τους επόμενους μήνες - Οι 2 κίνδυνοι
Η Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει θεματικούς αριθμούς για το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2021 αλλά παραμένουν δύο κίνδυνοι

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη της Κίνας θα μετριαστεί τους επόμενους μήνες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δύο κινδύνους σε δύο μέτωπα, εξέφρασε ο Andrew Tilton από την Goldman Sachs.
«Το πρώτο είναι ότι απλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι αρκετά άνετοι με την ανάκαμψη μέχρι στιγμής και αρχίζουν να αποσύρουν κάποια μέτρα στήριξης», δήλωσε ο Andrew Tilton στο CNBC.
«Εάν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους πληθωρισμούς κινδύνους» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει «θεαματικούς» για το ΑΕΠ το α' τρίμηνο του έτους.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παρουσίασε ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2020, καθώς επεκτάθηκε κατά 6,5% σε σχέση με ένα έτος πριν.
Η Κίνα ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς και έγινε μια από τις λίγες μεγάλες οικονομίες του κόσμου που παρουσίασε ανάπτυξη ρεκόρ για ένα έτος που το «στιγμάτισε» η πανδημία του κορωνοϊού.
«Η πιστωτική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εμφανιστεί και τελευταία παρατηρείται μια μείωση της ρευστότητας, ώστε να σταματήσουν αυτό που θεωρούν υπερβολική κερδοσκοπία στις αγορές» δήλωσε ο Tilton, εξηγώντας τον περιορισμό των κινήτρων στην Κίνα.

Ανησυχία για αναζωπύρωση του κορωνοϊού

Ο δεύτερος κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας είναι η αναζωπύρωση του κορωνοϊού.
«Η βασική εκτίμηση είναι η κατάσταση στην Κίνα έχει ομαλοποιηθεί.
Κατά συνέπεια θα υπάρξουν περισσότεροι καθοδικοί κίνδυνοι εάν αναζωπυρωθεί ο κορωνοϊού και περιοριστεί η ανοδική κίνηση πριν αρχίσεις να καλύπτεις τις απώλειες από τα περιοριστικά μέτρα» επισημαίνει ο Tilton από την Goldman Sachs.
Τελικά, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγορές θα παραμείνουν «στο χαρούμενο μέσο» αυτών των δύο σεναρίων τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες.
«Ωστόσο, πιστεύω ότι οι αγορές πιθανόν να ανησυχούν για ή και για τα δύο σενάρια κατά καιρούς» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης