Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ισχυρά χτυπήματα στα bear funds από τους μικρομετόχους

Goldman Sachs: Ισχυρά χτυπήματα στα bear funds από τους μικρομετόχους
Η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι πιο σορταρισμένες εταιρείες τείνουν να υπεραποδίδουν κατά τη διάρκεια περιόδων επαναπληθωρισμού, αλλά...
Σχετικά Άρθρα

Iσχυρά χτυπήματα δέχονται τα bear funds της Wall Street, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Οι 50 πιο σορταρισμένες μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσαν άνοδο 33%.
Είτε πρόκειται για τον στρατό της Reddit είτε για την τραγική μοίρα των «αρκούδων» σε αυτήν την αγορά, το φετινό ράλι ακολουθεί έναν κανόνα:
Όσο περισσότερο μισούμε μια εταιρεία, τόσο περισσότερο αγαπάμε τη μετοχή της.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η GameStop Corp, με το ενδιαφέρον για θέση short να έχει φτάσει στο 100%, σύμφωνα με την IHS Markit.
Έχοντας όμως σημειώσει άνοδο κάτι περισσότερο από 350%, προκάλεσε τεράστιες απώλειες στα hedge funds που τη σόρταραν, αναγκάζοντάς τα να κλείσουν εσπευσμένα τις θέσεις που είχαν ανοίξει (short squeeze).
Άλλες περιπτώσεις είναι αυτές της ΑΜC και της Bed Bath & Beyond Inc., με αύξηση στη μετοχή τους κατά 110% και 78%, αντίστοιχα.
Οι «αρκούδες πραγματικά καταστράφηκαν» αναφέρει ο Geoff Garbacz της Quantitative Partners.

+ 300% μετά τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020

Παρά το γεγονός ότι δεν σημειώνονται κέρδη ή δεν έχουν επιχειρηματικά μοντέλα, οι πλέον σορταρισμένες εταιρείες της Wall Street «τρέχoυν» με + 300% μετά τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020.
Η Goldman Sachs σημειώνει ότι αυτά τα «χαρτιά» τείνουν να υπεραποδίδουν κατά τη διάρκεια περιόδων επαναπληθωρισμού.
Ωστόσο, το μέγεθος αυτής της απόδοσης έχει υπερβεί κατά πολύ κάθε προσδοκία.
Σημειώνεται πως, βάσει ιστορίας, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοδικές για τις μετοχές στις οποίες έχουν υπερτοποθετηθεί οι «αρκούδες».
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίοι «τρέχουν» αγωνιωδώς να κλείσουν τις θέσεις τους και ανοίγουν θέσεις long για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Ο ρόλος των μικρομετόχων

Χάρη στα μέτρα στήριξης κατά του κορωνοϊού, οι μικρομέτοχοι έχουν κάνει τη Wall Street να τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι πλέον σορταρισμένες μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου είναι κατά 60% πιο δημοφιλείς από τον μέσο όρο των μετοχών του δείκτη S&P 500 – ειδικά μετά τα νέα για το επίδομα των 2.000 δολαρίων που προτίθεται να δώσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.

Kαταλύτες του επενδυτικού rotation

Η Goldman Sachs παρατηρεί πως υπάρχει μια στροφή του ενδιαφέροντος από τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης προς τις μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης και υψηλής μεταβλητότητας (υπεραπόδοση +53%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεραπόδοση μετοχών με υψηλή μεταβλητότητα έχει επισκιάσει όλα τα προηγούμενα ράλι.
Κάπως έτσι ενισχύεται το χάος στις αγορές…
sho.jpg
Τα hedge funds αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν τις θέσεις long
short2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης