Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GLJ: Τα αποτελέσματα της Tesla θα καταπλήξουν την επενδυτική κοινότητα, χωρίς κανέναν λόγο

tags :
GLJ: Τα αποτελέσματα της Tesla θα καταπλήξουν την επενδυτική κοινότητα, χωρίς κανέναν λόγο
Θετικά αναμένεται να εκπλήξουν τα αποτελέσματα της Tesla για το δ’ τρίμηνο 2020, αλλά δεν είναι βιώσιμα

Θετικά αναμένεται να εκπλήξουν τα αποτελέσματα της Tesla για το δ’ τρίμηνο, αλλά χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αναφέρει η επενδυτική εταιρεία GLJ.
Όπως είναι γνωστό, η αυτοκινητοβιομηχανία την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης, μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, η GLJ έδωσε στη δημοσιότητα ένα report σε σχέση με το τι αναμένει αναφορικά με την εταιρεία του Elon Musk.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το fund, η Tesla θα ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη τόσο για το δ’ τρίμηνο του 2020 όσο και για το 2021, χωρίς όμως προφανή λόγο.
«Προσπαθήσαμε να εκτιμήσουμε το μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla, αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι ασφαλές.
Γιατί, παρά τις 15 μειώσεις τιμών μέσα στο 2020 (κατά μέσο όρο 12,66%) έναντι πτώσης στην τιμή των μπαταριών κατά -12,74% σε ετήσια βάση, η Tesla παρουσίασε υψηλότερα περιθώρια κέρδους (27,7%) το γ’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020 – και φαίνεται να σημειώνεται ρεκόρ το δ’ τρίμηνο.
Με άλλα λόγια, η πτώση στις τιμές των μπαταριών δεν φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μάλιστα, τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν παρότι η Τesla συνεχίζει να μειώνει τις τιμές τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ.
cuts_1.jpg
cuts_2.jpg
«Πραγματικά, αισθανόμαστε πως υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι απαντήσεις για το πώς η Tesla τα καταφέρνει.
Εάν υποθέσουμε πως οι πωλήσεις με πίστωση φτάνουν τα 450 εκατομμύρια δολάρια, τα κέρδη θα αγγίξουν τα 950 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 0,82 δολ. / μετοχή. 
Διαφορετικά, αναμένουμε πως ο λόγος των εσόδων του δ’ τριμήνου 2020 προς τα EPS θα διαμορφωθεί στα 10,7 δισεκ. δολ. / 0,82 δολ..
Επιπλέον, με τον E. Musk να σημειώνει πως στόχος της εταιρείας για το 2021 είναι να υπάρξει καθετοποίηση για την παραγωγή συσσωρευτών, οι πωλήσεις θα φτάσουν τις 800 χιλ. αυτοκίνητα» αναφέρει η GLJ.

net_inc.jpg

H GLJ θεωρεί πως η Τesla πρέπει να αντιμετωπίσει και τους εγχώριους παίκτες στην Κίνα, όντας ισχυρός ανταγωνιστής.

china_10.jpg

Υπενθυμίζεται πως, ενώ o Elon Musk προέβλεπε ότι η Tesla θα πουλούσε 1 εκατ. αυτοκίνητα το 2020, κατέληξε να πουλήσει μόλις κάτω από 500 χιλιάδες.
Και, ενώ πολλοί "έξυπνοι ταύροι" το αποδίδουν αυτό στην πανδημία COVID,  αξίζει να αναφερθεί πως η Tesla μείωσε την τιμή για τα αυτοκίνητά της 15 φορές το 2020, για να φτάσει στα 500 χιλιάδες αυτοκίνητα το 2020.
Εν ολίγοις, η GLJ δεν θεωρεί βιώσιμα τα κέρδη της Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης