Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία σε κίνδυνο για μεγάλη οπισθοχώρηση

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία σε κίνδυνο για μεγάλη οπισθοχώρηση
H Bundesbank εκτιμά ότι η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το δ' τρίμηνο του 2020
Σχετικά Άρθρα

Τον κίνδυνο που ενέχουν για την οικονομία οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό επισημαίνει η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank.
Στο μηνιαίο δελτίο της τράπεζας, αναφέρεται πως αν και η γερμανική οικονομία κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια, θα μπορούσε να υποστεί μια μεγάλη οπισθοχώρηση εάν τα μέτρα για τον κορωνοϊό παραταθούν ξανά.
«Εάν τα κρούσματα δεν περιοριστούν σημαντικά και οι ισχύοντες περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα παραμείνουν ή και αυστηροποιηθούν, θα υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση» επισημαίνει η Bundesbank.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn, έχει επισημάνει ότι η Γερμανία δεν θα μπορεί να άρει όλους τους περιορισμούς στις αρχές Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα, ωστόσο, με την Bundesbank, η οικονομία πιθανότατα παρέμεινε στάσιμη και δεν συρρικνώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 καθώς η ανάκαμψη στη βιομηχανία και στην κατασκευή αντιστάθμισε την υποχώρηση σε τουρισμό και κατανάλωση.
«Αυτές οι ενθαρρυντικές ενδείξεις για την ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας προκάλεσε την ελπίδα ότι οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα δεν θα καθυστερήσουν υπερβολικά την ανάκαμψη» επισημαίνει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης